Négy majom után jön az ötödik áldozat

Folytatódik a tavasz nagy meglepetésének a története: érkezik ősszel J.D. Barker A negyedik majom című thrillerének folytatása. Az ötödik áldozat ismét egy rendkívül furcsa ügyből kiinduló izgalmas nyomozás, aminek gyanúsítottja ezúttal is egy sorozatgyilkos.

Kép forrása

A Hetedik és A bárányok hallgatnak hangulatát idézi, ráadásul egy olyan halott sorozatgyilkossal, akit egyhamar nem felejtünk. Ezt ígérte J.D. Barker A negyedik majom című, április közepén megjelent thrillerében, ami a tavasz igazi meglepetésének bizonyult.
Várhatóan ősszel is meglepődhetünk majd Barker újabb könyvén, érkezik ugyanis novemberben Az ötödik áldozat című regénye. A műfaj ezúttal is a thriller, a sztori pedig A negyedik majom folytatása. 
Az ötödik áldozat egyébként a nyári amerikai megjelenése óta – az elődjéhez hasonlóan – óriási sikert aratott. 
A történet folytatásában egy új sorozatgyilkos járja Chicago utcáit, közben pedig Sam Porter nyomozó egyre mélyebbre ás a Négy Majom Gyilkos sötét múltjába. Még annak ellenére is, hogy Porter nyomozót és csapatát az FBI eltiltotta a Négy Majom Gyilkos vadászatától. 
A történet elején egy fiatal lány holttestét találják meg a Jackson park lagúnájának befagyott vizében. A rendőrök gyorsan kiderítik, hogy Ella Reynoldsról van szó, aki három héttel korábban tűnt el. Az azonban már rejtély, hogy hogyan kerülhetett oda, ráadásul a lagúna vize már hónapok óta be van fagyva. Mint kiderül, ez nem is az egyetlen furcsasága az ügynek. Ella Reynolds ugyanis egy másik lány ruháit viseli, aki két nappal korábban tűnt el. 
A Chicagói Rendőrség nyomozói igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy felderítsék a fordulatokban gazdag ügyet, közben Porter titokban a Négy Majom Gyilkost üldözi. 
Úgy gondolja, hogy a legkönnyebben úgy találhat a nyomára, ha megkeresi az anyját. A kapitány azonban tudomást szerez Porter szabadidős nyomozgatásáról és ezért felfüggeszti a nyomozót. Porter társainak, Clairnek és Nashnek így egyedül kell megtalálnia az új gyilkost.
Porter pedig megszállottan üldözi célpontját. Egy szemcsés fotót követ Chicagótól egészen New Orleansig, és közben egy olyan sötét világra bukkan, amely minden képzeletét felülmúlja. Arra is rádöbben, hogy csupán egyetlen olyan hely létezik, amely még egy sorozatgyilkos elméjénél is ijesztőbb: az anyja tudata, aki világra hozta őt…