Magazinunk papíron

MEGJELENT: 2018. június 12. | SZERZŐ: Rácz

Az ünnepi könyvhét kezdetéhez igazítva az elmúlt hét derekán megjelent a Könyvkultúra Magazin idei második nyomtatott száma. Reméljük már számos olvasónk találkozott az újsággal a Vörösmarty-téren, illetve a vidéki rendezvényhelyszíneken. Az újság hamarosan megérkezik a jelentősebb könyvtárakba, illetve hozzáférhető a Könyvtárellátó könyvesboltjaiban. 

Kép forrása

A magazin nyári számában – amellett, hogy igyekszünk képet adni a könyves folyamatokról, eseményekről, történésekről – ismét sok érdekességről számolunk be. Megmutatjuk például a közelmúltban megjelent lengyel-magyar történelemkönyvet, Konrad Sutarski izgalmas és tartalmas munkáját. Megtudjuk, ki írta Molière színműveit. Azaz nem tudjuk meg, de Magyar Miklós hozzáértő cikkéből képet kaphatunk az évszázados vita állásáról. Bepillanthatunk egy furcsa vonzalom titkos világába: Rónaszéky Rómeó azt kutatta, mi vesz rá embereket arra, hogy csirkéket fotózzanak… És ha már vonzalom, a párkeresés útvesztőjében is tévelygünk kicsit, utána nézünk annak, miért választanak egyre többen elköteleződésmentes kalandokat komoly párkapcsolat helyett.
És persze szó kerül igazi kalandokról is. Például arról, hogy miképpen hódította meg Hernando Cortez az azték birodalmat, vagyis pontosabban arról, hogy miféle sorozat készül a conquistador fantasztikus legendájából. És beszámolunk egy másik lenyűgöző történet utóéletéről, az 1845-ben indult Franklin-expedíció tragédiájáról, azaz a tragédia által ihletett könyvekről, filmekről. 
Érdemes lesz lapozgatni az újságot, mint ahogyan a Könyvkultúra Magazin online hírfolyamát is érdemes rendszeresen böngészni. Megosztás

Egypercesek

Elvarázsolt fantasy

Elvarázsolt fantasy

A szerző nem szégyelli a műfajt fenekestül felforgatni

Rácsversek és Napharang

József Attila-díjas költő, sikeres közgazdász

Kedvencünk, a Balaton-felvidék

Természeti kincsekben gazdag táj, amely mindig tud újat mutatni

Már 100x megmondtam

A történet mindig egyedi és mégis általános

Fotós sorsok

„Egy történeti ívet próbáltam megkonstruálni"

Feliratkozás a hírlevélre

Email