Putyin kémkedő verebe

Folytatódik az egykori CIA-ügynök a Vörös veréb című könyvének története. Hamarosan érkezik is magyarul Az árulás palotája, melyben Jason Matthews az elszánt és csinos Dominyika Jegorova kémnő kalandjait viszi tovább. Még Putyin is szemet vet rá!

Kép forrása

Jason Matthews egykoron a CIA tisztje volt, majd nyugdíjba vonulását követően tollat ragadott és kicsit John le Carré-t (A titkos Záradék, Galambok alagútja, Egy tökéletes kém) utánozva kémregényt írt. A Vörös veréb Jason Matthews első regénye, ami a kiadó szerint letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény – ajánlottuk majd egy éve a kötetet, amiből film is készül. Sőt lassan már kész is, hiszen a Budapesten forgatott jelenetekkel tarkított mozi premierje márciusban lesz.
Addig azonban az alapjául szolgáló könyvet könnyedén el tudjuk olvasni. Sőt, ha nagyon belehúzunk, akkor még a folytatását, Az árulás palotája című történetet is. Igaz ez majd csak február 20-án érkezik a magyar könyvesboltokba.
A kiadó azonban már most bemutatta a történet második részének borítóját, és persze elárult egy-két részletet is.
A sztoriban Dominyika Jegorova százados, az orosz polgári Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) munkatársa visszatért Moszkvába, a szervezet központjába. Azt azonban senki sem sejti, hogy Dominyika a CIA-nek dolgozik, mint Washington legértékesebb beépített embere az SZVR-ben és a Kremlben. Mélységesen megveti azokat, akiket szolgál, így Putyin Oroszországának oligarcháit, csalóit és bűnözőit.
Dominyika kémkedési feladatai miatt egyfolytában életveszélyben van, amit még az is súlyosbít, hogy beleszeretett CIA-s összekötőjébe, Nate Nash-be. A kettejük közti szenvedély pedig éppoly veszélyes, mint a Moszkvában végzett kémkedés. Mindezt ráadásul még maga Oroszország elnöke is megnehezíti. Vlagyimir Putyinnak ugyanis megakad a szeme Dominyikán, akinek ezeken felül még meg kell birkóznia a gyilkos hajlamú főnökével, egy iráni gyilkossági kísérlettel, és meg kell mentenie egy kettős ügynököt is. Na és persze valahogy hárítania kell az elnöki közeledést is…