Vérfagyasztó lápkirálylány

Az év nemzetközi bestsellere huszonöt országban jelent meg és már érkezik a magyar könyvesboltokba is. Karen Dionne regénye, A lápkirály lánya egy vérfagyasztó, hátborzongató, letehetetlen történet…

Kép forrása

„Lenyűgöző... A lápkirály lánya tökéletesen egyensúlyoz az érzelmi türelemjáték és a fejezetről fejezetre megmutatkozó feszült várakozás között. Képtelenség ennél jobb thrillert írni” –
jelentette ki nemes egyszerűséggel a The New York Times könyvajánlójában. A People magazin csak annyit írt róla: hátborzongató. 
A pszichológiai thriller mesterévé vált, hatvannégy éves, amerikai írónő pályatársai sem fukarkodtak az elismeréssel. Lee Child, a Jack Reacher széria angol szerzője annyit mondott, hogy „Szenzációsan jó pszichológiai vívódás. Imádtam ezt a könyvet".
Megan Abott, a Majd megismersz című könyv írója szerint Karen Dionne regényének már a legelső mondatai is magukkal ragadnak. A felkavaró, szövevényes és ámulatba ejtően elmesélt történet miatt le sem lehet tenni ezt a könyvet.
A történet főhőse Helena Pelletier, aki úgy érzi, hogy végre olyan életet él férjével és két gyönyörű kislányával, amilyet megérdemel. Emellett még saját vállalkozása is sikeres. Egy rádióhír hallatán azonban rádöbben, hogy mégsem tudja csak úgy maga mögött hagyni élete legborzalmasabb időszakát. Egyebek közt azt a súlyos titkot, hogy egy emberrablás eredményeként született meg.
Édesanyját ugyanis még serdülő lányként rabolta el egy férfi, aki a michigani Felső-félsziget lápvidékén egy kunyhóban tartotta fogságban. Borzasztó körülmények közt, se áram, se víz, se fűtés nem volt ugyanis a viskóban, de a környéken még egy árva lélek sem élt. Helen az elrablást követő második évben született meg. Gyerekként élvezte a természetet, de még apját is szerette, egészen addig, amíg rá nem jött, hogy milyen brutális a férfi. 
Húsz évvel később azonban már egy másik életet él családjával, titkát azonban jó mélyen elásta magában. Egészen addig még ő maga sem foglalkozott vele, mígnem apja megölve két őrt, megszökött a börtönből és eltűnt a lápvidéken. Elindul a hajtóvadászat a férfi után, ám Helena tudja, hogy saját közegében nincs esélye a hatóságnak apja ellen. Csak egyetlen ember képes a férfit megtalálni, aki nem más, mint a Lápkirály saját lánya.