Egyedülálló áldozat

Újabb kötete érkezik hozzánk az Edgar Allan Poe-díjas Megan Abbottnak. Ezúttal a kamaszlányok lelkivilága helyett a szülői áldozatvállalást, családi titkokat és a becsvágy mindent elsöprő erejét mutatja be a Majd megismersz című könyvében.

Megan Abbott első magyarul, 2014-ben megjelent regényével, a Riválisok (Dare me) című könyvével is jelentős sikert ért el, köszönhetően egyebek közt annak, hogy a történet kíméletlenül tárja fel a kamaszlányok lelkének sötét zugait. Abbott érdekfeszítő lélektani thrillere a tinédzserkor leghevesebb érzelmeit, a barátság, a becsvágy és a hatalomvágy természetét mutatja be. Sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Riválisokat a Krimiszerzők Társasága a legjobb thriller kategóriában Acéltőr Díjra jelölte, a 2013-as Anthony-díjon is a legjobb regények listájára került, a Booklist az év egyik legjobb krimijének, az Amazon pedig az év egyik legjobb könyvének nevezte. Az ilyesfajta elismerések azonban már nem különösebben újdonságok az amerikai szerzőnek, hiszen Queenpin című, 2007-es könyvéért korábban megkapta a rangos Edgar Allan Poe-díjat.
Ennyi szakmai kitüntetés mellett így nem is különösen furcsa, hogyha pályatársnője, A lány a vonaton szerzője, Paula Hawkins a legújabb, a Majd megismersz című Abbott könyvet pusztán csak úgy jellemzett, hogy: „Egyedülálló”!
A február 21-én magyarul is megjelenő könyv alapkérdése, meddig mennénk el, hogy megvalósítsuk álmainkat. A történet főszereplői Katie és Eric Knox, akik az egész életüket tizenöt éves lányuknak, Devonnak szentelték. A lány kiemelkedő tornásztehetség, esélyes az olimpiára, néhány héttel az egyik legfontosabb verseny előtt azonban egy erőszakos haláleset rázza meg szűk tornászközösségüket, és veszélybe sodorja mindazt, amiért olyan keményen küzdöttek.
Ahogy a szülők közt a pletyka szárnyra kel, és titkos szövetségekre derül fény, Katie megszállottan igyekszik összetartani a családját, miközben a bűntény ellenállhatatlanul magába vonja. Amire fényt derít – a lánya félelmei, a saját házassága és önmaga kapcsán –, döntés elé állítja. Vajon van-e olyan ár, amit nem adna meg Devon álmának megvalósításáért?
A kiadó szerint az új Megan Abbott könyv letehetetlenül izgalmas, feszültséggel teli és fordulatos regény a szülői áldozatvállalásról, családi titkokról és a becsvágy mindent elsöprő erejéről.