Metaforák októberi vidéke

Az árnyékban meglepő szépségeket lehet felfedezni – lényegében ez a fő metaforája Ray Bradbury hamarosan magyarul is megjelenő kötetének. Az Október vidék című novelláskötet számos elgondolkodtató történetet mesél el.

Újabb kiadásban ismét egy nagy klasszikus: újra megjelent ugyanis Ray Bradbury Fahrenheit 451 és más történetek című kötete. Az új köntösbe bújtatott klasszikus regényt öt novella egészíti ki – írtuk nemrégiben. Most pedig egy újabb Bradbury könyvről adhatunk számot.
A rajongók nagy örömére ezúttal egy új novelláskötettel bővül Bradbury magyarul is megjelent műveinek a száma. Az Októberi vidék című kiadvány ismét egy kisebb klasszikus, a kiadó szerint elgondolkodtató és gyönyörű történeteket tartalmaz. Egyebek közt például a halálról, ami egy festői mexikói faluban turistalátványosság, vagy egy város alatti városról, ahol megfulladt szerelmesek találnak újra egymásra. Vagy egy karneválról, mely során egy törpe ember dédelgetett álma válik valóra éjről-éjre.
Ebben a Bradbury-világban az emlékeket és rémálmokat egy üvegbe rejthetjük… Nem tudunk elmenekülni a sötétségben lakó idegentől… vagy a világot irányító haláltól…
Az Októberi vidék egyszerre szól az életről, a halálról, a munkáról, az álmokról, a felfedezésekről, melyek olykor már igen későn jönnek az ember életében. Minden történet egyfajta csoda, amit valami mindig beárnyékol. Az árnyékban azonban meglepő szépséget is fel lehet fedezni. Bradbury metaforái minden bizonnyal magával ragadják majd az olvasót.