Elfeledett viking mítoszok

Újjáélednek a régi skandináv istenek történetei, ráadásul nem is akárkinek a keze alatt. Érkezik februárban Neil Gaiman legújabb könyve. A fantasy és sci-fi szerző Északi Mitológia című regénye ráadásul a nemzetközi megjelenéssel egy időben jön magyarul.

Kilátás az erkélyről, de egyben betekintés Neil Gaiman gondolatvilágába: nemrég jelent meg a fantasy és sci-fi zseni legújabb kötete. A bestsellerszerző ezúttal a kitalált történetei helyett gondolatait közvetíti játékosan és elgondolkodtatóan a Kilátás az erkélyről című könyvben – ajánlottuk nemrég Gaiman legutóbb magyarul megjelent kötetét. Hamarosan azonban egy újabb kerül a könyvesboltok polcaira.
Korábban még arra számítottak a rajongók, hogy a szerző folytatja egyik legnagyobb remekművét, az Amerikai isteneket. Végül azonban egy teljesen új történettel állt elő, bár nem meglepő módon ezúttal is a skandináv mondavilágot vette alapul. Gaiman ugyanis már gyerekkora óta rajong az északi istenekért és történeteikért, amik persze írói pályájára és műveire is hatással voltak. Mint például a Sandman-re vagy az Amerikai istenekre.
A legújabb regénye a Norse Mythology, magyarul az Északi Mitológia címet kapta, és a kiadó szerint várhatóan február elején érkezik. Az új klasszikus – kicsit megelőlegezve, de talán megjósolható a jelző – a jól ismert skandináv mítoszok a történetmesélés nagymesterének elképesztő átirata lesz, melyben újra élettel telnek meg a régi történetek. A kiadó ígérete alapján a regény mesteri és szellemes prózája kiemeli majd az istenek versengő énjét, megmutatja hajlamukat arra, hogy átverjenek másokat, és őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják felülkerekedni a józan eszükön.
Ha minden jól megy, akkor a kötet a nemzetközi megjelenés napján, február 7-én kerül a magyar könyvesboltokba.