A rendőrfőnök gengszter fia

Érkezik a Viharsziget és a Hideg nyomon díjnyertes könyvek szerzőjének újabb kötete a magyar könyvesboltokba. A Dennis Lehane rajongók ezúttal a húszas és harmincas évek bostoni gengsztervilágába csöppenhetek bele Az éjszaka törvénye című regénnyel.

Új borítóval és újratördelt kiadással jelent meg a Leonardo DiCaprio által a mozivásznon híressé tett Viharsziget című könyv. Dennis Lehane kötete rendkívül látványos külsővel került a könyvesboltok polcaira, jövőre pedig újabb könyvei érkeznek magyarul – ígértük nemrégiben. Most pedig már az egyik érkező Lehane-könyvről is hírt tudunk adni. Az eddig magyarul megjelent Viharsziget, Hideg nyomon és Megszentelt életek mellé ugyanis januárban jön Az éjszaka törvénye című regénye.
Az amerikai szerző első könyveit a bostoni magánynyomozók főszereplésével írta, de legújabb regényében sem hagyta el a várost. Időben azonban egy kicsit visszaugrunk. Az éjszaka törvénye a kiadó szerint egyszerre kalandos és lírai utazás a húszas-harmincas évek Amerikájába, egy mára legendássá vált, letűnt korszak mélyére, amelyben virágzott a szeszcsempészet, a bűnözőket hősként tisztelték, és a gyarlóság az ország nemzeti erényének számított.
A történet főszereplője Joe Coughlin, Boston rendőrkapitányának legkisebb fia, aki azonban az egyenruha helyett inkább tolvajként bontogatja szárnyait. Sőt egy kaszinórablásban is részt vesz, ami végül igencsak balul sül el. Közben viszont megismerkedik Emma Goulddal, találkozásuk pedig örökre megváltoztatja az életét. Hamarosan ugyanis a saját bőrén kénytelen megtapasztalni, mit is jelent valójában az éjszaka törvénye, és milyen árat kell fizetnie azért, ha életben akar maradni az alvilágban. Mivel Joe rendkívül eszes és leleményes, ami egyébként igen ritka a bűnözői körökben, ezért rendkívüli gyorsasággal kapaszkodik egyre magasabbra a szervezett bűnözés ranglétráján. Végül azonban így sem kerülheti el sorsát…
A könyvből egyébként film is készült, ami szintén jövőre kerül majd a mozikba Ben Affleck rendezésében. A főszerepet is Affleck játssza, Siena Miller, Zoe Saldana, Scott Eastwood, Brendan Gleeson és Chris Cooper társaságában.