A Vörösingeseken nevet a világ

Nincs még egy olyan könyv, amin ennyit lehet nevetni – állítja Patrick Rothfuss író John Scalzi a Vörösingesek című kötetéről. Hamarosan már a magyar olvasók is nevethetnek rajta, hiszen érkezik hozzánk is a sci-fi- és humornagymester legújabb története.

A Vének háborúja sorozat, Az Árnyékszövetség, a Szellemhadtest, Az utolsó gyarmat, vagy a Bezárt elmék, a Lázadás hangja és a Zoe története után új kötettel jelentkezik a könyvpiacon John Scalzi. Az amerikai sci-fi író Vörösingesek című könyve a magyar piacon várhatóan június közepén kerül a könyvesboltokba.
Scalzi pályatársa, a szintén amerikai Patrick Rothfuss csak annyit fűzött a kötethez miután elolvasta: „nem tudok mondani még egy könyvet, amin ennyit nevettem volna”!
Minderről hamarosan akár a magyar olvasók is meggyőződhetnek. Ismerve azonban Scalzi korábbi könyveit és rendkívüli humorát, ebben biztosan nem csalódunk.
A történet természetesen ezúttal is egy sci-fi, melyben Andrew Dahl zászlóst épp most vezényelték az Egyetemes Szövetség zászlóshajójára, a Rettenthetetlenre. Kiemelt állomáshelyén Dahl nemcsak arra büszke, hogy a Xenobiológiai laborban dolgozhat, hanem, hogy részt vehet a felderítéseken is a hajó híres tisztjeivel.
Andrew úgy érzi, hogy az élet ennél nem is lehetne szebb... Rájön azonban, hogy ez mégsem így van. A felderítéseik ugyanis minden egyes alkalommal halálos konfliktusba torkolnak egy idegen erővel. Mindezt azonban a hajó bizonyos tisztjei mindig túlélik, ám egy-egy alacsonyabb rangú katona rendre elkerülhetetlenül meghal.
Ezek után persze senki sem lepődhet meg azon, hogy többen ravasz trükkökkel mindenáron igyekeznek kibújni a felderítések alól. Dahl ráadásul olyan információkba botlik, amelyek hatására a barátaival együtt teljesen átértékeli, hogy mit is jelent a Rettenthetetlen fedélzetén szolgálni. Nincs más lehetőségük a kiútra, mint a menekülés. Ezt azonban csak egy eszelős és rendkívül kockázatos tervvel tehetik meg.