Levágott láb után megy Rowling detektíve

Folytatja a harmadik résszel J.K. Rowling krimisorozatát. Cormoran Strike újabb története ugyan ősszel jelenik meg, de a kötet előrendelése már most rekordot döntött. A magándetektív ezúttal egy levágott női láb miatt kezd el nyomozni.

 

Hosszabb sorozatot tervez J.K. Rowling a Robert Galbraith álnéven írt Cormoran Strike krimi könyveinek, mint a Harry Potternek. Az írónő ugyan még csak a harmadik Strike-könyvnél tart, de a minap elárulta, biztosan több lesz belőle, mint hét – erről majdnem pontosan egy éve cikkeztünk. A Kakukkszó és a Selyemhernyó kötet után azóta elkészült a harmadik könyv is. A Career of Evil, vagy az Ördögi karrier címet viselő regény a trilógia harmadik részeként azonban majd csak októberben jelenik meg, ám már most rekordot döntött az Amazon előrendelési listáján. A misztikus thrillerben természetesen folytatódnak Rowling magánnyomozójának, Cormoran Strike-nak ügyei, akinek besegít asszisztense, Robin Ellacott is. Pontosabban kap egy rejtélyes csomagot, amelyben egy levágott női lábat talál. A nyomozást főnöke természetesen egyből el is kezdi, közben pedig a saját múltjából kerülnek elő a gyanúsítottak.

Az írónő a minap már a kötet borítóját is bemutatta közösségi oldalán, ám ezzel együtt még várni kell megjelenésére. Már azonban most leszögezte, hogy lesz folytatás, sőt a negyedik történet vázlata is megvan. Mint mondta, mivel annyira szereti ezt a műfajt, illetve mivel egyáltalán nem szeretné lezárni egy utolsó, főtörténettel a trilógiát, ezért nyomozójának majd újabb ügyeket ad. Ha az írónő tartja korábbi ígéretét – a hét könyvet – és ritmusát – az évente egy kötetet –, akkor a rajongók 2020-ig nem maradnak J.K. Rowling, pontosabban Robert Galbraith krimi nélkül.