Krimisorozatával túlszárnyalja a Harry Pottert

Hosszabb sorozatot tervez J.K. Rowling a Robert Galbraith álnéven írt Cormoran Strike krimi könyveinek, mint a Harry Potternek. Az írónő ugyan még csak a harmadik Strike-könyvnél tart, de a minap elárulta, biztosan több lesz belőle, mint hét.

 

J.K. Rowling egy krimifesztiválon árulta el a minap Harrogate városában, hogy a Robert Galbraith néven írt könyveinek száma biztosan meghaladja majd a Harry Potter könyvek számát. Még úgy is, hogy a közelmúltban egy apróbb esélyt láttak a varázslótanonc rajongói a folytatásra. Harry Potter történetének a folytatását azonban egyelőre cáfolja az írónő. Nem úgy, a Cormoran Strike krimisorozatét, melynek már harmadik könyvén dolgozik. Sőt J.K. Rowling azt is kifejtette, hogy már a negyedik történet vázlata is megvan, és mivel annyira szereti ezt a műfajt, illetve mivel egyáltalán nem szeretné lezárni egy utolsó, főtörténettel majd nyomozójának ügyeit, ezért újabb és újabb eseteket kap majd. A sorozatból eddig a Kakukkszó jelent meg magyar fordításban.
A könyvről az alábbi recenziót közölte az Új Könyvek: "Cormoran Srike fizikailag és lelkileg egyaránt komoly sebhelyekkel bíró háborús veterán, aki leszerelése után magánnyomozói praxist folytat. Egy nap felkeresi egy volt osztálytársának a bátyja, John Bristow, és felkéri, hogy derítse ki az igazságot húguk, a szupermodell Lula Landry zavaros körülmények között elkövetett állítólagos öngyilkosságával kapcsolatban. Strike nyomozó elvállalja az ügyet, amelynek során számos, Lulát jól ismerő embert kihallgat: anyai nagybátyját, Tony Landry-t, Rochelle-t, a hajléktalan barátnőt, a szeretőjét, de még az alsó szomszédját is, akinek a vallomása különösképp átértékeli az addig sem egyértelmű esetet... A fordulatos, klasszikus krimi eredeti angol nyelven kerülhet a műfajt kedvelő, nyelvet magas szinten értő olvasóközönség kezébe."
Mivel a széria második könyve a múlt hónapban látott napvilágot Angliában, hamarosan hozzánk is megérkezik.
J.K. Rowling egyébként azért írt álnéven, hogy bebizonyítsa, nem a Harry Potterrel kivívott hírneve miatt olvassák könyveit, hanem magukért a történetekért.