Húsvéti filmajánló

Amióta van televízió, a hosszabb ünnepek mindig együtt járnak a filmnézéssel. És bár az idősebbek már jószerivel mindent láttak, talán nem árt, ha felhívjuk a figyelmet a legjobb húsvéti filmekre.
Van ugyanis néhány, legyünk pontosak, néhányszáz olyan film, ami egyszerűen nem maradhat ki. És természetesen húsvéthoz kötődően is van néhány megnézni való remekmű.  

Ben Hur
Az 1959-ben készült színes, amerikai filmeposz a jeruzsálemi Ben Hur megpróbáltatásait és Jézussal való találkozását meséli el. A film eredetileg természetesen egy könyv, Lew Wallace 1880-ben megjelent kötete alapján készült. Wallace annak idején úgy nyilatkozott munkájáról: elhatároztam, hogy Jézus oldalán fogok állni.

 

 

 

A világ legszebb története - A Biblia
Az 1965-ben készült mozi vallástörténeti hűséggel jeleníti meg a Biblia világát. A betlehemi születéstől az apostolok összehívásán, a hegyibeszéden és a számos csodatételen keresztül egészen a keresztútig, a keresztre-feszítésig és a feltámadásig, Jézus történetének szinte minden fontos állomása megelevenedik e filmben.

 

 

 

 

Jézus Krisztus Szupersztár
Az 1973-as Oscar-díjra jelölt musicalfilm, Tim Rice és Andrew Lloyd Webber által készített rockopera adaptációja. A film Jézus életének utolsó pár napját mutatja be, modern látványvilág és képi eszközök segítségével, Júdás tragikus alakjára összpontosítva.

 

 

 

 

Brian élete
A Monthy Python 1979-es fergeteges humorú filmje a bibliai időkbe viszi a nézőt. A történet Júdeában kezdődik, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata. Egyre többen hiszik azt, hogy ő a Messiás.

 

 

 

A Passió
A Mel Gibson rendezésében 2004-ben készült film Jézus életének utolsó 12 óráját jeleníti meg, az utolsó vacsorát követően egészen a halála pillanatáig. A naturális erőszak-ábrázolások miatt a film, megjelenése idején, komoly megbotránkozást okozott.





CÍMKÉK:

Vallás