Mi várható a következő Marvel blokkban?

Hamarosan indul a Marvel filmek következő nagy blokkja, melyben megnyílik számunkra a multiverzum, tele minden jóval és izgalmassal, de biztosan sok új kalanddal és karakterrel. 
Összeszedtük azokat a képregény-adaptációkat, amelyeket a Marvel Studios egészen biztosan el fog készíteni a következő években. Lássuk mire számíthatnak a szuperhősfilmek szerelmesei a következő Marvel adagban!

Kép forrása

Pókember, avagy nyílj hát meg multiverzum  
Kedvenc hálószövőnk egy kicsit poéngyilkos volt sajnos, ugyanis a nagy titkolózás ellenére már akkor is lehetett tudni, hogy érkezik idén a mozikba az újabb pókkaland, amikor még a Végjáték nagy univerzum-sorseldöntő csatájának kimenetele nem volt ismert. Innentől kezdve pedig azért nagyobb pénzzel lehetett arra fogadni, hogy a Thanos kontra Peter Parker csatából nem az előbbi fog győztesen kikerülni, és hogy hiába minden ijesztgetés a Végtelen Háború végén és a Végjáték alatt, kedvenc pókemberünk túl fogja élni az összecsapást, hisz vár rá a saját filmje. 
Az előzetesben egyébként súlyos szpojlerek is vannak az utolsó Bosszúállók filmről, amire a trailer elején maga Tom Holland, a Peter Parkert alakító színész figyelmeztet minket, nehogy véletlenül beleszaladjunk. A filmről az már biztos, hogy a multiverzum elméletek ajtaját, amit a Végjáték résre kinyitott, a Pókember: Idegenben névre hallgató alkotás kő keményen kiszakítja majd a helyéről és átcsörtet rajta. 
A történet ugyanis, ha minden igaz, részben egy párhuzamos világban fog játszódni, ahol a képregényben egyébként gonosz Mysterio (a filmben Jake Gylenhall) itt most valamiért a jók oldalán harcol (Ennek alapján pedig ugyan miért ne lehetne Tony Stark valahol gonosz, ugye…), és Nick Fury segítségét kéri, hogy a saját alternatív bolygóján garázdálkodó Elementals névre hallgató bandát lezúzza. Mivel a szuperhősök és a Bosszúállók maradékai szanaszét vannak épp az univerzumban, ezért ez a feladat a fiatal Peter Parkerre hárul, aki európai sulis kirándulását kénytelen hátrahagyni emiatt. 
Az ellenség egyébként tényleg elementális, lesz itt ugyanis vízember, meg homokember, meg nagy lávaszörny, meg minden, ami csak szem szájnak ingere. A film folytatása egyébként nemcsak a Végjátéknak, de a 2017-ben bemutatott Pókember: Hazatérésnek is, úgyhogy abszolút belepasszol minden az eddigi történetbe. 
A film július 4-én érkezik a mozikba. 

Kép forrása

Zöld út a nőknek is
„Ha nem lehet előre menni, akkor majd megyünk hátra”. Ez akár egy népszerű hollywoodi közmondás is lehetne, hiszen számtalanszor tapasztaltuk már, hogy ha egy film története kerek véget ért, akkor ahelyett, hogy a készítők valahogy beleerőszakoltak volna egy folytatást, inkább megcsinálták az előzménytörténetét. Ez a módszer természetesen a Marvel filmek sok karakterből álló projektjénél is működőképes és kényelmes megoldás. 
Valószínűleg 2020-ban érkezni a Fekete Özvegy előzménytörténet. A mű értelemszerűen a Scarlett Johansson által megformált Nathasa Romanoff ügynök rendkívül kalandos előéletébe enged majd betekintést, de hogy pontosan melyik szakaszába, az egyelőre nem tisztázott. 
A karakter először 2010-ben tűnt fel a Vasember 2-ben, azóta pedig amellett, hogy láttuk, hogy az emberfeletti szupererők hiánya ellenére sem kell őt félteni a csatatéren, számtalan utalást kaphattunk az ex-KGB, majd kettős-, majd szabad- majd SHIELD ügynök előéletére vonatkozólag. Most tehát úgy néz ki, végre-valahára kiderülhet, hogy mégis mi a szösz történhetett vele a filmekben már szállóigévé vált Budapesten. 
A film érdekessége egyébként, hogy ha hinni lehet a pletykáknak, a Marvel korábban már többször is nemet mondott a projektre, ugyanis nem hittek abban, hogy egy női „szuperhős” főszereplése is komoly tömegeket tud majd behúzni a mozikba. Ám a DC által vászonra emelt Wonder Woman akkora sikert hozott, hogy a Marvelnek is lépnie kellett. A szemléletváltásnak első fecskéje volt a Marvel Kapitány film Brie Larsson főszereplésével, most pedig hála elődeinek, jöhet majd a Fekete Özvegy film is. 
Arról, hogy pontosan miről is fog ez szólni, ki lesz az ellenfele kedvenc kémünknek és lesznek-e vendégszereplős szuperhősök, rengeteg pletykát lehet hallani, de még egyiket sem erősítették meg hivatalosan. Egyes hangok szerint a képregényvilág egyik filmen eddig nem látott gonoszát fogják elénk tálalni, aki a „Kiképző” (Taskmaster) névre hallgat, és bár se lézert nem tud lőni a szemeiből, se repülni, se semmi ehhez hasonlót, de emberfeletti az izommemóriája, így akit bármilyen módon harcolni lát, annak azonnal eltanulja minden mozdulatát. Elsőre valóban igen ideális ellenfélnek tűnik. Biztosat azonban nem lehet állítani, de a forgatások lassan elkezdődnek, így nemsokára valószínűleg ki fog szivárogni a válasz jó pár kérdésre. 

Kép forrása

A jó öreg folytatások
És akkor jöjjön az a rész, ami Hollywoodot ismerve biztosan elmaradhatatlan: a sikeres első részek (meglátjuk mennyire sikeres) folytatásai. Az első, aminek a bejelentése talán legkevésbé volt meglepő: Érkezik a Fekete Párduc 2. A film első része pénzügyileg is félelmetes siker lett, ugyanis több mint 1.3 milliárd dollárt hozott a Marvel konyhájára. Külön dicséretes, hogy a kritikai visszhangja is páratlan volt, valamint három Oscart is bezsebelt: legjobbnak bizonyult a legjobb eredeti filmzene, a legjobb jelmeztervezés, valamint a legjobb látványtervezés kategóriában is. Mindezek után talán mindenki számára világos volt, hogy csak idő kérdése a folytatás bejelentése. Annyit már most lehet tudni róla, hogy ugyanúgy Ryan Coogler fogja írni és rendezni, mint az első részt, és az eredeti karakterek közül szinte mindegyik visszatér. A film várható érkezése 2020. 
A másik folytatás talán kevésbé volt egyértelmű, mégis érkezik a Doctor Strange folytatása. A rendező az első részt is dirigáló Scott Derrickson lesz, akivel egyébként fű alatt, teljes titoktartással szerződött le a stúdió, ugyanis a Végtelen Háború film után korántsem volt biztos – bár azért valahol lehetett rá nyilván számítani –, hogy kedvenc időmágusunk túléli a por-létet. Mára azonban kitudódott az egyezmény, így most már kész tényként kezelhetjük a Titkos Tanok Mesterének újabb kalandjait. 
A filmről még szinte semmit sem lehet tudni, de ha igaz a pletyka, a főbb karakterek itt is visszatérnek majd. A mű várhatóan 2020 végén vagy 2021 elején kerülhet a mozikba.
Akik szeretik a Marvel Moziverzum világát, valamint a képregényadaptációs szuperhős filmeket, azoknak nincs okuk szomorkodni a Végjáték után. Egészen biztosan lesz mit nézniük a jövőben is. 
Addig pedig izgalommal telve várhatjuk a kiszivárgó pletykákat, hogy a következő nagy Marvel blokkban találkozhatunk-e majd az X-Men karaktereivel is, vagy esetleg egy párhuzamos idősíkon repkedő Vasemberrel, neadjisten egy újabb alternatív Thanos fog majd újra borsot törni kedvenc szuperhőseink orra alá? 
No, reméljük azért az utolsóra nem fog sor kerülni és ennél több kreativitás lesz majd a stúdióban, ha újra szuperfőgonoszt kell majd alkotni. 
Bárhogy is lesz, izgatottan várjuk.