Titkok a brit királyi család életéből

A brit királyi család méltán óvja titkait, hiszen a publikum alig várja, hogy újfent kiderüljön valami egetrengető hír a Windsor-ház ivadékainak rejtélyeiről. Nos, akik erre vágytak a „ködös Albionban” és a föld kerekségén, azok most bőven megkaphatják. Tina Brown új könyve, a The Palace Papers - A palota iratai – a királynőről, Meghan Markle-ről, Kate Middletonról, Károly hercegről és a királyi család többi tagjáról rántja le a leplet.

Kép forrása

Titokban a múzeumban

A kötet két évig készült és több, mint 120 bennfentestől származó beszélgetést találhatunk benne.

Kezdve Károly herceg szokatlan fürdőszobai szokásaitól, egészen Katalin hercegné és Meghan Markle feszült kapcsolatáig.

Katalin például rendre titkos látogatásokat tesz galériákban és múzeumokban, hogy „táplálja belső életét”. Egyszer besurrant egy Hockney-kiállításra reggel 8 órakor, és leült az egyik műalkotás előtt. Aztán ezt mondta a mellette ülő férfinak: „Hiányzik a művészettörténelem. Ezzel állítom helyre a lelki békém”.

Kép forrása

Meghan a menyasszörny

Amikor Harry és Meghan összeházasodott, az alattvalók és a rajongók hamarosan Fantasztikus négyesként kezdték emlegetni Vilmost, Katalint, Harryt és Meghant. A nagyközönség előtt mindig mosolyogtak, ám a négy fal között már korántsem volt olyan rózsás a viszonyuk.

Meghan az esküvője előkészületei közben igazi szörnyeteggé változott és jószerével mindenkit megsértett, aki élt és mozgott.  Számtalan hír érkezett arról, hogy Meghan esküvői tiarája miatt óriási vita alakult ki. Harry állítólag azt mondta, „amit Meghan akar, azt Meghan megkapja”.

Tanúk állítják: Meghan az előkészületek alatt folyton ordítozott a személyzettel és egyfolytában őrjöngött.

Hiába lett hercegné, a házasságkötés után is imádta a repiajándékokat Meghan. Valósággal éhezett mindenre, amit ingyen megkaphat, sőt, volt, hogy kikényszerített egy-egy dizájner „szuvenírt”. A luxusmárkák sajtósai körében kétes hírnevet szerzett, ugyanis jószerével mindegyiknek írt levelet, hogy ki ő és milyen táskákat szeret.

Kép forrása

Királyi bolondériák

A walesi herceg szigorú normáiról és az élet finomabb dolgai iránti ízléséről már sokan beszámoltak, de Brown új, meghökkentő állításokat tesz. Károly herceg állítólag rendre egy kisteherautót küld barátai vidéki házába egy nappal az odaérkezése előtt, hogy kirakja „ortopéd ágyát, bútorait és még saját, skót felföldről készített képeit is”. Ezen felül WC-ülőkét és a Kleenex Velvet vécépapírt.

Harry és Károly viszonya talán sosem volt felhőtlen, ám Harry 30. születésnapján kellemetlen esemény történt. Károly egy öltönyt ajándékozott Harrynek, természetesen méretre készültet. Ám kiderült, a kabát egyik ujja és a nadrág egyik szára rövidebb, ezért Harry postafordultával visszaküldte apjának.

Végül három – nem az írónőtől származó meghökkentő feljegyzés: 1528-ban az angol király néhány hétig szinte minden este más ágyban aludt. Attól tartott, hogy netán elkap valami járványos betegséget. Az angol királyok egy időben főszékletőrt is tartottak: a jeles hivatalnoknak az volt a dolga, hogy a nagyúr „ügyes-bajos dolgának” elvégzése közben társasága legyen. Végül a legszebb: Károly walesi herceg még életében nem öltözött vagy vetkőzött egyedül, erre a célra három inas áll szolgálatára. A cseléd dolga az is, hogy amikor a herceg leveszi a surranóját, kivasalja a cipőfűzőket.