Nagy sztorik kicsiknek, kis krimik nagyoknak

Nagyon gyorsan közeledik advent, vele együtt a karácsonyra való felkészülés, és bizony ilyenkor a könyvmániákus ember a könyvesboltok ünnepi kínálatát vizslatja. Ebbéli szimatom pedig soha nem csal, és máris érzem a fenyőfa alá szánt kötetek mézespuszedlivel vetekedő kellemes illatát. Ezúttal tehát, több karácsonyi témájú könyvet ajánlunk olvasóinknak, amelyeket december 31-ig rendkívüli, egységesen 30% kedvezménnyel kínál a Könyvtárellátó webshopja.

Kép forrása

Nagy sztorik kicsiknek

Az idei ünnepi hangulatba tökéletesen beleillik az Elektra Kiadó Karácsonyi mesék című kötete, mely a Pöttöm mesék-sorozat részeként látott napvilágot. Az óvodás és kisiskolás korosztálynak szánt könyv újrameséli a Mikulás és a karácsony eljövetelének izgalmát, a decemberi, téli, havas időszak gyerekek számára legfontosabb napjainak eseményét, megkörítve természetesen jópár nem várt fordulattal. Ez utóbbiakról a nagyszülők narratívájában kapják meg a legkisebbek azokat a különleges epizódokat, melyekben nemcsak a fent említett ünnepek közvetlen közeli eseménysora, de egzotikus égövek növény- és állatvilága is becsatlakozik a mesébe. A számos, színes rajzzal illusztrált történetben három fő csapásirány van a szerzők szándéka szerint: kedvesség, szórakoztatás és tanulság.

Kép forrása

Kis krimik nagyoknak

És ha már karácsonyi történetek kicsiknek, akkor a felnőtteket se hagyjuk ünnepi tematikájú könyvek nélkül. A választék persze e területen se szűkös, ezúttal egy speciális szektorra hívjuk fel a figyelmet. Agatha Christie Karácsonyi krimik című összeállítása nagyon úgy tűnik, hogy remek kikapcsolódás lehet a felnőtt olvasók számára, hiszen a műfaj klasszikusa jó érzékkel pattintott össze egykor egy négy történetből álló kötetrevalót. A brit krimiirodalom világelső, így különösebben nem is kéne kínálgatni Agatha Christie műveit, de azért annyival megspékeljük a dolgot, hogy ez a kötet arról híres, hogy ezeket a AG krimiket így, együtt most először veheti kézbe magyarra fordítva a közönség. A kackiás bajuszáról elhíresült Hercule Poirot egy alkalommal végre valahára szeretné magát kipihenni egy karácsonyi időszakban, de az elsőre nyugalmat ígérő vidéki helyszínen holttestet találnak a tóban, így Poirot ünnepi nyugalmának annyi, kezdődhet a nyomozás. A második epizódban egy hercegi rubin keresésének fordulatos kalandjában merül el a jó öreg Hercule. A harmadik HP sztoriban egy gonoszkodásában jeles família és annak ünnepkor holtan talált feje ügyében folyik a nyomozás. Miss Marple-nak sincs könnyű dolga, a kötet negyedik fejezetében a filigrán detektívhölgynek egy szálloda karácsonyi forgatagában kell nyomoznia, az intézményben ünnep idején meggyilkolt lakó ügyében.

Kép forrása

Karácsonyi sztori az ifjaknak

A 2010 óta publikáló Leiner Laura viszonylag rövid idő alatt vált egyfajta kultikus íróvá, aki könyvsikerein túl nem mellesleg arról is híres, hogy tetemes facebookos követő-tábort tudhat magáénak. Az 1985-ös születésű szerzőnek is van karácsonyi története. A Mindig karácsony amolyan ifjúsági, avagy nemzedéki regény, mely az ünnepi készülődés forgatagát adja meg a történet kiindulópontjának. Anna, Bogi és Luca látszólag véletlenül találkoznak egy plázában, azon belül is annak mozgólépcsőjén. A három lány nem is sejti, hogy egy prank, azaz beugrató videót készítő stáb áldozataivá válnak, amikor az a bizonyos mozgólépcső hirtelen megáll. A történet innentől válik izgalmassá, hiszen mint oldalról-oldalra, s végül kiderül, hármójuk sorsa rengeteg szállal kötődik össze, ráadásként ott van a karácsony és a mozgólépcső megállításának pontos és misztikus időpontja: december 23. 14 óra 59 perc…

A kötetek egységesen 30% kedvezménnyel megrendelhetőek a Könyvtárellátó Webshop karácsonyi kínálatából.