Fordulópont New Yorkból

Már magyarul is kapható a The New York Times évkönyve, a Turning Points, a Fordulópontok. A kötetben a napilap által felkért szerzők írnak a különböző területek kulcsfontosságú pillanatairól.

Hírességek a szerzők között

Az elemző kiadványban mások mellett Tony Blair volt brit miniszterelnök, Julian Assange, a Wikileaks alapítója és Charles Gati, a Johns Hopkins Egyetem professzora is írt cikket.
A százoldalas kiadványban Priyanka Chopra indiai színésznő, énekesnő, emberi jogi aktivista, Ljudmila Ulickaja Moszkvában élő orosz írónő, Csang Hszin, Kína legnagyobb, irodaépületeket fejlesztő vállalatának társalapítója, valamint Pharrell Williams Grammy-díjas zenész, tervező és vállalkozó írása is olvasható. A magazin egyedülálló módon, sokrétű megközelítéssel taglalja a jövő lehetőségeit, kihívásait - fogalmaztak. A magyar kiadvány többnyire az eredeti cikkek fordítását tartalmazza, de olvasható benne néhány hazai szerző, például Jaksity György közgazdász, Lakatos Márk stylist és Vámos Miklós író cikke is.

Kínai milliárdosok, a Nagy Testvér és a zene ereje

„Az én nemzedékem sikertörténetei egészen egyediek. A kommunista Kína gyermekei vagyunk: amikor megszülettünk, még gyakorlatilag senkinek nem volt esélye meggazdagodni" – kezdi írását Csang Hszin üzletasszony, kína egyik legnagyobb vállalatának alapítója. „Jelenleg a Forbes szerint 242 milliárdos él az országban, ami azért is egészen rendkívüli adat, mert alig több mint egy évtizede még egyetlen kínai milliárdos sem volt" – írja a Fordulópontokban megjelent cikkében. "
„A világot vesztébe viszi az agresszivitás és a tudatlanság, kükülönösen akkor, ha ezen tulajdonságok hordozói országokat irányítanak" – állítja Ljudmila Ulickaja Moszkvában élő orosz írónő, a Fordulópontban megjelenő írásában.
A Nagy Testvér feltámadt címmel közöl írást Julian Assange, a WikiLeaks alapítója. „Az internet alapkoncepciója – a világot átszövő, egységes, globális, homogén hálózat – tulajdonképpen a megfigyelő állam lényege" – írja. Milyen hatással lehet egy zenei fenomén az emberek jóllétére? – kérdezi cikkében Pharrell Williams Grammy-díjas zenész, aki egyebek mellett ezt írja: „Ha képesek vagyunk a zene szintjén kapcsolódni, más színtereken is képesnek kell rá lennünk: elfogadni egymás egyéniségét, és közösen nagyobb jóllétet teremteni.”

A Szürke Hölgy
A harminckét országban két és félmillió példányban megjelenő New York Times történelme 1851. szeptember 18-án kezdődött, amikor az újságíró és politikus Henry Jarvis Raymond, a Nemzeti Republikánus Bizottság második elnöke, és George Jones korábbi bankár megalapította azt. A lap eredeti neve New-York Daily Times volt. Az eredeti 1 centes árral, a bemutató szám a lap körül terjedő spekulációkat volt hivatott eloszlatni, melyek a lap helyzetét és szándékát kommentálták.
A The New York Times a legnagyobb nagyvárosi övezethez kapcsolható újság az Amerikai Egyesült Államokban. A komoly, higgadt megjelenése és stílusa miatt „Szürke Hölgynek” becézett sajtótermékre sokan tekintenek úgy, mint az egyik leghitelesebb amerikai hírforrásra. Alapításától napjainkig 98 Pulitzer-díjat nyert, többet, mint bármely más lap. Nevét gyakran rövidítik The Times-ra. A címlap bal felső sarkában található az újság mottója: „Minden hír, ami megjelenésre érdemes”. (All the news that's fit to print.) Az újság 1896 óta a Sulzberger család tagjainak irányítása alatt áll.