A világbajnokság idején is Bundamaffia

Javában tart a labdarúgó világbajnokság, mely kapcsán az egész bolygó focilázban ég. Nem is csoda, hiszen négyévente a vb-kel ünneplejük meg a sportágak legnépszerűbbjét, mely nemcsak a rajongók között, hanem a fogadók és persze a csaló szervezetek közt – mint a Bundamaffia – is kedvelt.
Évente ezermilliárd dollárt játszanak meg a fogadók futballmérkőzéseken az Interpol adatai szerint, ennek azonban akár a többszöröse is átfolyhat a különböző féllegális és illegális fogadásokon. Így érthető, hogy mellette a fogadási csalás mára a focira épülő üzletágak legvirágzóbbika, hiszen óriásit kaszálnak ezzel a szerencsejátékra szakosodott alvilági csoportok, akiknek akár már egy világbajnokság sem számít szentnek és sérthetetlennek. A 2010-es Dél-Afrikában rendezett vb-t követően is kiderült, hogy egyes mérkőzéseket manipulálták, mindezt állítja Chris Eaton, az Interpol volt igazgatója, a FIFA egykori biztonsági főnöke, akinek a segítségét felhasználva nyomozott és írta meg Brett Forrest, amerikai újságíró a Bundamaffia című könyvét a nemzetközi fogadási feketepiac üzelmeiről.
Az Ázsiából, Szingapúrból induló szálak Kuala Lumpur, Zürich, Dél-Afrika és Katar érintésén keresztül pedig Budapestig is elérnek, köszönhetően egy Liverpool-Debrecen meccsnek és a REAC klubnak.
A Bundamaffia - A futballt térdre kényszerítő nemzetközi bűnszervezet utáni hajsza igaz története.