Könyvheti elismerések – kitüntetett tudományos és szakírók

A díjazott gyerek-, szépirodalmi könyvek és ismeretterjesztő kiadványok mellett elismerte a szak és tudományos művek legjobb íróit is a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a 85. Ünnepi Könyvhéten.

Bányai Évát és Varga Katalint díjazta idén a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a szakkönyvek, tudományos művek, felsőoktatási kiadványok kategóriájában az Affektív pszichológia - az emberi késztetések és érzelmek világa (Medicina) című könyvnek köszönhetően, emellett pedig kitüntetésben részesült ugyancsak ebben a kategóriában a Látszóbeton - Látványbeton (Terc) című kiadvány is. Ebben a mezőnyben kaptak oklevél-elismerést Az intenzív terápia gyakorlata (Medicina) mű szerzői Bogár Lajos és Molnár Zsolt, valamint Bryan Magee Wagner világképe (Park) című művével, illetve A magyar művészet a 19. században - Építészet és iparművészet (Osiris) című kötet.
Külön kategóriában a fakszimile, reprint és adaptált kiadványok közt Hermann Rückwardt Budapesti építészeti tanulmányok (Terc) című írását díjazta, szintén oklevéllel a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

CÍMKÉK:

Könyv