Tollak és Tappancsok

Amatőr meseírók jelentkezését várja a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Magyar Írószövetség a Tollak és Tappancsok – Újratöltve című pályázatra, amelyre szeptember 30-ig lehet benyújtani a pályamunkákat.

Kép forrása

Június elején hirdette meg a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Magyar Írószövetség közös meseíró pályázatát Tollak és Tappancsok címmel, amelyre olyan tapasztalt alkotók jelentkezhettek, akik legalább az egyik, a hivatalos pályázati felhívásban megjelölt írószervezet tagságába tartoznak. A pályamunkák leadási határideje augusztus 1-jén járt le, jelenleg a zsűrizés zajlik. 
A pályázat meghirdetése óta több megkeresés is érkezett amatőr alkotóktól ezért a Magyar Írószövetség és az Állatkert úgy döntött, hogy meghirdeti a meseíró pályázat folytatását Tollak és Tappancsok – Újratöltve címmel. 
A pályázatra olyan alkotásokkal lehet jelentkezni, amelyek megfelelnek a mese műfaji követelményeinek, foglalkoznak a mai kor gyerekeit érdeklő kérdésekkel, természetszeretetre és együttérzésre ösztönöznek vagy történelmi eseményt dolgoznak fel, továbbá a humor eszközrendszerét is sokrétűen használják. 
A pályázat győztese 400 ezer forint, a második helyezett 250 ezer forint, a harmadik 100 ezer forintos díjban részesül. A legjobban sikerült mesék a pályázat mindkét fordulójából egy gyűjteményes mesekönyvben jelennek majd meg.

 A pályázat fővédnöke Nagy Zsuzsanna, a köztársasági elnök házastársa. A részletes pályázati felhívás az Állatkert weboldalán (https://zoobudapest.com/rolunk/palyazatok/egyeb-palyazataink/tollak-es-tappancsok-ujratoltve-meseiro-palyazat/) olvasható.