Kösd össze a várost a saját történeteddel!

„A történetek összekötnek minket, a történetekben találkozhatunk” – így szól a JCDecaux hetedik alkalommal meghirdetett Álljon meg egy novellára! pályázatának idei szlogenje. Az irodalmi versenyre ezúttal tematikus megkötés nélkül várják az alkotásokat a szervezők április 30-ig. 

Kép forrása

Az Álljon meg egy novellára! kortárs irodalmi pályázatra az elmúlt évek során összesen 19.300 novella érkezett. A citylightokon publikált rövid novellák az elmúlt évek alatt számtalan ismeretlen szerzőt juttattak hírnévhez, és még annál is több tömegközlekedéssel utazót láttak el értékes olvasmányokkal. A nyertes novellákból készült már podcast, színdarab, válogatáskötet, kiterjesztett valóság alapú játék, és még zsebre tehető kupon is a legszebb idézetekkel. 

A hagyományt folytatva a jelentkezők idén is minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű, tetszőleges témájú novellával nevezhetnek. A húsz nyertes pályázó lehetőséget kap arra, hogy több millió ember előtt publikálja az alkotását, és ezzel mások életére is hatással legyen. 

A zsűrizésben idén részt vesz a Libri marketing és kommunikációs igazgatója, Ludvig Orsolya is, aki az olvasás jótékony hatásaival kapcsolta össze a kezdeményezést: „Tudományos adatok igazolják, hogy az olvasás jelentősen hozzájárul a mentális egészségünk megőrzéséhez. Már napi 20 perc is közel 70%-kal csökkentheti a stresszt… A novella olyan műfaj, mely közelíti a 20 percnyi olvasást, így számunkra lelkesítő, hogy az olvasásra buzdítás mellett most írásra is ösztönözhetjük az alkotó kedvvel megáldottakat. Külön öröm, hogy fiatal tehetség kategóriát is létre hozhattunk, támogatva ezzel a feltörekvő pályakeresőket.”

A fődíjas alkotás 300 000 forintban részesül. Idén először a 25 év alatti felfedezetteket is díjazzák: a Libri fiatal tehetség különdíjasa 200 000 forintot nyerhet. 

További részletek a pályázat weboldalán: novella.jcdecaux.hu