Kiosztják a tegnap.ma díjakt

A Magyar Írószövetség és a határon túli írószervezetek ajánlására két író, költő kaphatja meg a tegnap.ma irodalmi portál díját; az ünnepséget pénteken tartják Budapesten, a Kello Tankönyvcentrumban.

Kép forrása

A tegnap.ma nem hagyományos irodalmi folyóirat, a portálon található kortárs magyar írók, költők felolvasásaiból egyedülálló adatbázis, videóenciklopédia épül. A szerkesztőség közleményében hangsúlyozza, hogy jelenleg több mint kétszáz videó található a portálon, a szerzők között magyarországi és a határon túl élő magyar írók-költők egyaránt megtalálhatók. Hozzáteszik, hogy a tegnap.ma célja, hogy a kis videók segítségével a legfiatalabbak is megismerhessék a kortárs költőket, írókat, kedvet kapjanak az olvasáshoz. Közleményükben kiemelik, hogy a portál oktatási segédanyagként hasznos lehet a pedagógusoknak, valamint a szerkesztőség is szívesen tart iskolákban rendhagyó irodalomórákat.

A december elsejei díjátadó gálán Tallián Mariann és Lázár Balázs színművész tolmácsolásában részletek hangzanak el a díjazottak műveiből, valamint fellép a Török Testvérek triója, az est házigazdái Döme Barbara és Király Farkas, a tegnap.ma alapító főszerkesztői. 

A tegnap.ma támogatói a Nemzeti Kulturális Alap és Petőfi Kulturális Ügynökség, valamint partnerei a Magyar Írószövetség, a Magyar Pen Club, a Parnasszus folyóirat, az Irodalmi Jelen irodalmi portál, az Országút folyóirat, valamint a Kello Könyvkultúra Magazin.