Könyvszerű élmény az olvasás öröméért

A közeljövőben boltokba kerülő PocketBook új 6 hüvelykes, mindössze 7,6 mm vastag, stílusos kialakítású Verse Pro e-olvasója sokrétű kényelmi funkcióival növeli az olvasás élményét. A csúcskategóriás eszközt nem csupán a hangoskönyv-támogatás, a bluetoothos Text-to-Speech, az állítható SMARTlight és az IPX8 szabványnak megfelelő víz elleni védelem emeli ki a környezetéből, de a vonzó azúrkék és a szenvedélyes vörös színek is különlegessé varázsolják.


Kép forrása

A 6 hüvelykes E Ink Carta™ képernyővel, 1072 × 1448 pixeles (300 PPI) HD felbontással rendelkező PocketBook Verse Pro kényelmes olvasást biztosít anélkül, hogy a szemünket megerőltetnénk: az eszköz optikai jellemzői olyan közel állnak a nyomtatott oldalakéhoz, amennyire csak az egy elektronikus megjelenítő esetében lehetséges. A készülék E Ink kijelzője nem csillog a napfényben, így tökéletesen éles szöveget biztosít kültéri olvasáshoz is. Az energiahatékony E Ink technológia pedig akár egy hónapnyi olvasást lehetővé tesz egyetlen akkumulátorfeltöltéssel.

Két további funkció, a SMARTlight, mely lehetővé teszi a fényerő beállítását és a meleg vagy hideg tónusok kiválasztását, illetve a sötét üzemmód, amely javítja az olvasási élményt gyenge megvilágítás mellett, így a háttér sötét, a szöveg pedig fehér lesz jelentősen hozzájárul a kényelmes olvasáshoz.

A PocketBook Verse Pro támogatja a Text-to-Speech funkciót, amely képes bármilyen szövegfájlt hangsávvá alakítani, és a 26 elérhető nyelv egyikén elmondani. Könyvolvasásról szöveghallgatásra váltani mindössze két kattintás, és az e-olvasó hangosan olvasni kezd, miközben a napi rutinunkat végezzük. A természetes hangzású hangok garantálják, hogy a könyv nem veszít a részletekből vagy a hangsúlyból, ehhez pedig magyar férfi (Attila) és női hang (Kinga) is elérhető.

A készülék 6 népszerű hangformátumot is támogat, így hangoskönyvek hallgatásához is kiváló választás. A Bluetooth technológiának köszönhetően az e-olvasó egyszerűen csatlakoztatható vezeték nélküli fejhallgatóhoz vagy autós audiorendszerhez, így biztosítva a megszakítás nélküli felolvasást vagy akár a zenehallgatást. Az e-olvasó ráadásul nem károsodna, ha 60 percig 2 méter mély édesvízben lenne. Ezért akár a fürdőben, akár a medence közelében olvasunk.

A magyar kereskedőknél várhatóan szeptember közepétől elérhető az új eszköz.