Felújítják a miskolci József Attila Fiókkönyvtárat

Miskolc önkormányzata 236,25 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból korszerűsítést hajt végre a József Attila Fiókkönyvtárban - közölte a megyeszékhely sajtóosztálya.

Kép forrása

A tájékoztatás szerint a fejlesztés célja a létesítményben tartózkodók hő- és komfortérzetének javítása, valamint az ingatlan üzemeltetési és fenntartási költségeinek csökkentése. Emellett közvetett célként említették a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését. Kicserélik a nyílászárókat, felújítják a tető hő- és vízszigetelését, valamint az épület utólagos külső hőszigetelést kap. A könyvtártér körüli acélvázas üvegfalakat korszerű alumínium függönyfalrendszerre cserélik, míg a pinceszinti előtérben és a mellékhelyiségben mesterséges szellőzést alakítanak ki. A könyvtár földszintjén egy akadálymentes illemhelyet hoznak létre, az ahhoz vezető teljes útvonal akadálymentesítésével, emellett a könyvtári dolgozók kötelező energetikai képzést kapnak - írták.

A projekt a Széchenyi 2020 programban valósul meg, 100 százalékban az Európai Unió és a magyar állam támogatásával. A fejlesztést várhatóan december 15-én fejezik be - olvasható a közleményben.