külcsín és belbecs

A 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár ebben az évben is meghirdeti a Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023 elnevezésű versenyét – közölték a szervezők.  

Kép forrása

A versenyre az előző két évben a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kiadó által megjelentetett, vagy a vármegyében működő grafikai stúdióban készült, ISBN-számmal ellátott művel lehet nevezni 2023. május 22-ig. A versenyre nevezhető könyvek száma korlátlan. A versenyre a kitöltött, és a kotvefuzve@rfmlib.hu e-mail-címre elküldött nevezési lappal lehet jelentkezni ingyenesen. a kiválasztott könyv (vagy könyvek) két példányát a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárba kell eljuttatni a 3530 Miskolc, Görgey A. u. 11. címre. A nevezési lap a könyvtár honlapjáról tölthető le.

Az elismerések odaítéléséről a szervezők által felkért zsűri dönt. A közlemény kiemeli, hogy a bírálók a könyvek tartalmát nem – csak a külsőt, a megjelenés minőségét értékelik.

A könyvtár a díjazásra érdemes kötetek készítőit jutalomban részesíti. Természetesen a közönségszavazás sem marad el, hiszen a pályázatra beérkezett kiadványokat a könyvhetet megelőzően a könyvtár központi épületben kiállítják, ez alapján dönthet a közönség arról, melyiket tartja a legigényesebbnek. A kötetek a kiállítás után a könyvtár tulajdonába kerülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2023. június 8-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor kerül sor, a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok miskolci megnyitója előtt, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében.