Fantázia-sziget - ahol a mesék életre kelnek

A Fantázia-sziget elnevezésű makettpályázat célja, hogy a gyerekek egy általuk szabadon választott (nyomtatásban megjelent) mese vagy gyermekregény egy-egy konkrét jelenetét – installációk és makettek segítségével, – a kétdimenziós könyvlapokról egy általuk teremtett, varázsbeli térbe helyezzék. Azaz saját eszközeikkel álmodják tovább és keltsék életre a kedvenc jeleneteiket.

Kép forrása

A pályaművek bármilyen, tetszőleges technikával készülhetnek. Méretük viszont adott: nem haladhatja meg a 600x400x400 mm-t.

A Budapesti Könyvfőváros 2023 keretében kiírt pályázatra két korcsoportban várják a jelentkezőket.

Óvodás és kisiskolás (1-4. osztály), valamint felsős és középiskolás (5-12. osztály) korú gyerekek/fiatalok jelentkezhetnek.

A pályázat érdekessége, hogy a kis alkotók nevezhetnek egyénileg, de csoportosan (max. három főből álló csapatokban). Sőt (legalább egy szülőből és egy gyerekből álló) családi kategóriában, így az alkotás örömét megtoldva az együtt-alkotás, a családi együttlét örömével.

A makettekből felépített Fantázia-sziget 2023. május 28-án, Gyermeknapon, a Margitszigeti kristály Színtérben kerül bemutatásra.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek – ígérik a kiírók, - „izgalmas élményajándékokban” részesülnek.

További részletek: https://fszek.hu/News/fantazia-sziget-makettpalyazat