Deep Water – podcast ajánló

MEGJELENT: 2022. április 30., szombat | SZERZŐ: Oxi

Számos sármos szerepben láttuk már a született szívtiprót, Ben Affleck-et, de a Deep Water minden határon túlmegy. Ezúttal ugyanis egy elsőre pipogya frátert alakít, aki valamilyen rejtélyes oknál fogva kénytelen eltűrni, hogy botrányosan szép felesége rendszeresen megcsalja.

Kép forrása

Az amúgy dúsgazdag férj, aki tulajdonképpen mindent megad fiatal nejének a film első részében – úgy tűnik – eltűri a minden férjek rémálmát: a fehérmájú feleség váltott szeretőkön való szűnni nem akaró vágtáját. Csak, hogy a szeretők kezdenek elhalálozni és persze egyiket sem ágyban, párnák közt érte a végzet. A gyanú a férjre terelődik, de bizonyíték nincs, a csúf véget ért szeretők hulláinak száma pedig egyre csak nő.

A 2020 Filmodüsszeia két állandó műsorvezetője, Géczy Dávid filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán újságíró nem igazán érti a film szinopsis-szerű puritanizmusát, pedig Adrien Lyne rendező korábban olyan moziklasszikusokat alkotott, mint a Flashdance, a 9 és fél hét, a Jákób lajtorjája, a Lolita vagy a Tisztességtelen ajánlat. De hallgatónk talán már megszokhatták, hogy a két filmmániás szövegláda addig bogozza a szálakat, amíg azok végül egy szárítókötél vonalat ki nem adnak, s így ezúttal is kiderül, hogy miről is szól és miért szól arról a Deep Water.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=YgUZCBuwyB0

Weboldal: https://www.2020filmodusszeia.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/2020-Filmod%...

Instagram: https://www.instagram.com/2020filmodu...

Könyvkultúra Magazin: https://konyvkultura.kello.hu/

Könyv-Kult Bibliopod: http://konyvkultbibliopod.buzzsprout....

e-mail: 2020filmodusszeia@gmail.com


Megosztás

Egypercesek

Murakami Haruki lett Asztúria hercegnője

Murakami Haruki lett Asztúria hercegnője

A döntőbizottság a japán szerzőt a kortárs irodalmi hosszútávfutójának nevezte, akinek hangja nagyon különböző generációkhoz jutott el

Először kapta bolgár író a Nemzetközi Booker-díjat

Goszpodinov elmondta, hogy a regényt 2016-ban kezdte írni, abban az évben, amikor Donald Trump lett az amerikai elnök, és megrendezték a Brexit-szavazást Nagy-Britanniában

Újabb könyvet cenzúráztak Amerikában

A verset egy szülő panasza nyomán távolították el

Csaknem 100 év után vittek vissza egy kikölcsönzött könyvet

A könyvet visszaszolgáltató olvasó elvileg 1756 dollárral (610 530 forinttal) adósa a könyvtárnak

Salman Rushdie ismét köztünk

A világhírű író jól van, olyannyira, hogy új könyvön is dolgozik