Az év utolsó tárlatvezetései a PIM-ben

MEGJELENT: 2021. november 23., kedd | SZERZŐ: M.M.

Az idei év utolsó tárlatvezetéseire várják az érdeklődőket november és december folyamán a Petőfi Irodalmi Múzeumba.

Kép forrása

A rendhagyó tárlatvezetések sorát a PIM több, mint egy évtizede sikerrel futó sorozata, a PIM Esti Extra nyitja. Ez alkalommal Kiss Noémi írónő és Szörényi László, a Mészöly Miklós Egyesület elnöke mutatják be az Édes Anna / Trianon 100, valamint a |KÉT PORTRÉ| – Mészöly–Pilinszky 100 című, december végéig nyitva tartó tárlatokat. A PIM Esti Extra idei utolsó kiadására november 24-én, 18 órától kerül sor. Az eseményre jegyek a PIM jegypénztárában, illetve online, a www.jegymester.hu oldalon kaphatók.

November 27-étől kezdődően, négy hétvégén át várja az érdeklődőket a Négyszer Petőfi sorozat, amelyben a PIM múzeumpedagógusai tartanak családi tárlatvezetéseket és foglalkozásokat a költő életét és munkásságát bemutató, év végén búcsúzó kiállításhoz kapcsolódóan. A négy különböző tematikájú, Petőfi életművének különböző vetületeire reflektáló tárlatvezetés tervezett időpontjai: november 27., december 3., december 11. és december 17.  

December folyamán kerül sor a PIM két időszaki kiállításának finisszázsára is: december 2-án irodalmi sétával, illetve összművészeti eseményekkel búcsúzik az Édes Anna / Trianon 100 című tárlat, december 7-én, 17 órától pedig a „Rézbőrű volt az alkony” – a magyar indiánozás nyomában kurátori tárlatvezetésére, illetve az indián hangulatot és kultúrát megidéző kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket.

A kiállításokon és rendezvényeken kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata.


Megosztás

Egypercesek

Az utazás – podcast kritika - ajánló

Az utazás – podcast kritika - ajánló

Ízig-vérig fekete komédiát kapunk

Kalapács alatt Emile Zola egyetlen regényének kéziratai

A kézirat árát előzetesen 100-150 ezer euróra becsüli a párizsi Sotheby's aukcósház

Átadták a Déry-díjat

Idén Gács Anna esszéista, irodalomtörténész, Solymosi Bálint író, költő és Zádor Éva műfordító részesült az elismerésben

Egy fekete író tapasztalatairól szóló szatirikus regény nyerte el az amerikai szépirodalmi Nemzeti Könyvdíjat

A 43 éves Jason Mott a kívülállóknak, a furcsáknak, és azoknak ajánlotta a díját, akiket zaklattak és félreértetek

Tandori Dezső hagyatékával gazdagodott az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Az intézmény a köteteket egy külön, erre a célra speciálisan átalakított, zárható polcrendszerrel ellátott helyiségében helyezte el, amelyet dedikáltan Tandori Dezső és Ágnes hagyatéknak neveztek el