Memoárt írt a gombafejű

Megírta emlékiratait Paul McCartney. A Beatles - nemrég a 78 születésnapját ünneplő - csillaga 154 dalon keresztül követi végig életét tinédzserkorától és John Lennonnal való együttműködésének kezdetétől szóló karrierjéig a The Lyrics: 1956 to the Present című műben. Paul Muldoon ír költő a kötet szerkesztője és a bevezető megírásában is segédkezett.

Kép forrása

„Számtalanszor kérdezték tőlem, hogy fogok-e önéletrajzot írni, de soha nem volt megfelelő az idő erre” - mondta a sztár. „Egy dolog volt, amire mindig módot találtam akár otthon, akár úton voltam, az pedig a dalszerzés. Tudom, hogy egyes emberek, ha elérnek egy bizonyos kort, szeretik elővenni naplójukat, felidézni a múlt mindennapjainak az eseményeit, de nekem nincsenek ilyen feljegyzéseim. Nekem csak a dalaim vannak, amelyek ugyanezt a célt szolgálják. Ezek a dalok átívelik egész életemet” - tette hozzá.
A kiadók régóta vártak egy McCartney-önéletrajra, még akkor is, ha a zenész gyakran beszélt a múltról és részt vett Barry Miles Paul McCartney: Many Years From Now című könyvének elkészültében vagy a The Beatles Antológia című könyv és dokumentumfilm megszületésében.
Eddig a Beatles együttes egyik tagja sem írt hagyományos, átfogó életrajzot. John Lennon két könyvben ugyan közreadott történeteket, verseket, rajzokat, de 40 éves korában 1980-ban merénylet áldozatául esett. Ringo Starr Another Day In the Life című könyve fotókra és idézetekre épült, mert a dobos úgy vélte, hogy egy hagyományos memoár több kötetet ölelne fel.