Kultúrális maraton Óbudán

MEGJELENT: 2020. július 30., csütörtök | SZERZŐ: László T. András

Tárlatvezetések, épületséta és raktár-látogatás is várja az érdeklődőket augusztus 1-jén az Óbudai Kult. Éj elnevezésű kulturális maratonon.

Kép forrása

A kora délutántól késő éjszakáig tartó programoknak az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, a Budapest Galéria, a Godot Kortárs Művészeti Intézet, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, a Kassák Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Mókus Bisztró/Kult/Kert, az Óbudai Múzeum, az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Fiókkönyvtára és a Vasarely Múzeum ad otthont.
Az Aquincumi Múzeumban többek között érmegyűjtő játék, íjászat és lándzsavetés, valamint romkerti vezetés, raktár-látogatás az ős- és népvándorlás kori gyűjteményben, római halottidézés és fáklyás romkerti vezetés várja a látogatókat.
Az Óbudai Danubia Zenekar a Fő téren ad koncertet, a Kiscelliben egyebek mellett épületséta és kriptatúra, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban épülettörténeti séta és David Yengibarjan koncertje, a Mókusban padlizsánkrém-készítés és filmvetítés szórakoztatja a közönséget. A múzeumok tárlatvezetésekkel, a Godot Kortárs Művészeti Intézet Magyar Bori és Kardos Dániel koncertjével, a könyvtár közösségi meseolvasással és lampiongyújtással is készül az estre.
Megosztás