Temesi 68-ról New Yorkban

Temesi Ferenc író bemutatkozott New Yorkban: a napokban legutóbbi regényének bemutatója volt, az európai irodalmi fesztiválon ő képviselte Magyarországot az amerikai metropoliszban.

Kép forrása
    
A Kossuth- és József Attila-díjas író 49/49 című új regényét – amely októberben jelent meg – a New York-i magyar könyvtárban mutatták be. 
A zsúfolásig megtelt helyiségben az író részleteket olvasott fel a regényből, valamint felolvasta Bartókról írt esszéjét. Temesi Ferenc elmondta: a beszélgetésen a közönség hosszú ideig ott maradt, és sok kérdést tett fel, mind a regényre vonatkozóan, mind az ő terveit illetően. 
Temesi – aki a Magyar PEN Club alelnöke, a Magyar Művészeti Akadémia tagja – elmondta: részt vett a kedden kezdődött New York-i irodalmi fesztiválon. Két panelbeszélgetés szereplője volt, emellett felolvasta két esszéjét, az egyik az 1968-as eseményekről szól, a másik pedig az európai identitásról. 
Az európai irodalom kulturális fesztiválját negyedszer rendezték meg a városban. A fesztivált az Európai Unió országainak ottani kulturális intézetei közösen szervezték. Az Új irodalom Európából 2018 című rendezvény kedden kezdődött, három napig tartott, témája a kulturális örökség és a sokszínűség, valamint a globalizáció és a migráció kihívásai.