Animációs csokigyár

Roald Dahl gyermekregényeiből készít animációs sorozatokat a Netflix online streaming szolgáltató a néhai brit író hagyatékkezelőjével kötött megállapodás részeként.

Kép forrása

A streaming óriás a napokban jelentette be, hogy sikerült megszereznie egyebek között a Matilda, a Karcsi és a csokoládégyár, valamint a Szofi és a HABÓ című regények megfilmesítési jogait.
A vállalat szerint a produkciók „hűek maradnak Dahl szellemiségéhez és stílusához”. A brit regényíró könyvei ma is rendkívül népszerűek a gyerekek körében. Dahl könyveit ötvennyolc nyelvre fordították le és eddig több mint kétszázmillió példányt adtak el belőlük világszerte.
Felicity Dahl, az 1990-ben meghalt író özvegye „a Roald Dahl Story Company történetének hihetetlenül izgalmas új fejezeteként” tekint a Netflixszel közös munkára. „Tudom, hogy Roald is le lenne nyűgözve” – jegyezte meg.
Az első animációs sorozat munkálatai a tervek szerint 2019-ben kezdődnek.
Roald Dahl hetvennégy évesen, 1990. november 23-án hunyt el otthonában. Unokája szerint egyfajta „viking temetésben” részesült: vele temették snooker cipőit, pár üveg jó burgundi bort, csokoládékat, HB-s ceruzákat.