Mindjárt Könyvhét

Hamarosan kezdődik az Ünnepi Könyvhét. A szervezők beharangozója szerint a kortárs magyar irodalom, az olvasás és az olvasók az idén már 89. alkalommal kapnak osztatlan figyelmet nemcsak Budapesten, a Vörösmarty téren, de más vidéki, sőt, határon túli városban is! 

Kép forrása

S, ha már a vidéki helyszínek felé kanyarodott a figyelemfelhívó mondat, mi is említsük meg,hogy egyéb helyszínek kisebb rendezvényei mellet komoly könyvheti buli lesz Esztergomban, Győrött, Nagykőrösön, Nyíregyházán, Szekszárdon, Szegeden és Sátoraljaújhelyen. 
2018. június 7-11. között tehát országszerte megtartjuk a magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepét. A szervezők úgy fogalmaznak, hogy Supka Géza álma az irodalom, a könyvkiadás, író és olvasó találkozásáról – „ingujjban, közvetlen, bohém formában” – öt napon át tartó, majdnem kétszáz kiállítót megmozgató, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, dedikálásokkal, zenés programokkal tarkított rendezvénnyé terebélyesedett. 
Persze, ha budapesti Vörösmarty téren rendezendő központi könyvünnep adataihoz hozzá csapjuk a főváros más pontjain, valamint a vidéki városokban, meg a határon túl, például Kolozsvárott szerveződő helyi események adatait, akkor igazi országos ünnep méretei bontakoznak ki. 
Az Ünnepi Könyvhét fővárosi megnyitója június 7-én, csütörtökön, 16.00-kor lesz a Vörösmarty téren, ahol ez alkalomból Berg Judit írónő mond beszédet. A vidéki megnyitó helyszíne idén Szekszárd városa.
Az Ünnepi Könyvhét honlapján a könyvheti programok részletei, a kiadók által tervezett dedikálások időpontjai mellett a könyvhéttel kis híján egyidős hagyomány, a Szép Magyar Könyv Verseny 2017-es mezőnyének legjobbjairól is áttekinthetőek A Könyvlista menüpont alatt pedig megtalálható a magyar kiadók könyvhétre időzített friss megjelenéseinek – több, mint háromszáz új kötetnek – a listája.