Kutyák és könyvek

MEGJELENT: 2018. március 5., hétfő | SZERZŐ: Rácz

Nagyon vicces, kedves programmal segítik az amerikai könyvtárak az olvasástanulást. A Read to a dog projekt lényege, hogy az olvasást tanuló gyerekek kutyáknak olvasnak fel hangosan. 
Most az egyik hallgató-kutyus, Sting lett világhírű. 


Kép forrása

Számos amerikai könyvtár bekapcsolódott az elmúlt években az Olvass a kutyának! programba, mivel azt tapasztalták, hogy a kezdeményezés rendkívüli mértékben segíti a gyerekek olvasástanulását. Az állat nem javítja ki a betűkkel még nem nagyon boldoguló gyereket, a diákoknak nincs szégyenérzetük, ha hibáznak. A tapasztalatok szerint így sokkal szívesebben gyakorolják az olvasást és válnak jó olvasóvá.
Egy ilyen, könyvtári kutya lett a napokban világsztár. A tíz esztendős Sting a minnesotai könyvtár terápiás kutyája, de egy februári napon úgy alakult, hogy éppen senki nem akart felolvasni neki. Gazdája feltöltött egy fotót a szomorú kutyáról a Facebookra, ami hamarosan nagyon népszerű lett, több mint százezren nézték meg.
A lájkrengeteg mellett természetesen hirtelen felolvasótábora is lett a kutyusnak. Az egész országból özönlenek a megkeresések. Olyan is előfordult, hogy valaki azt kérte a könyvtárasoktól, hogy a telefonkagylót tegyék oda a kutya füléhez, mert ő a távolból olvas neki.
A dolog persze nemcsak kedves, de elgondolkodtató is. Tényleg ilyen egyszerű volna olvasásra biztatni a gyerekeket? Érdemes lenne itthon is megpróbálni…
Megosztás

Egypercesek

Csúcson a hazai könyvkiadás

Csúcson a hazai könyvkiadás

A KSH adatai szerint még soha nem jelent meg annyi könyv, mint tavaly

Törőcsik Marira és Jankovics Marcellre emlékeznek

A Magyar Mozgókép Fesztiválon a vetítések mellett életműdíjakat is átadnak

Átadták az idei Mészöly Miklós-díjat

„Magisztrális monográfia a mészölyi-életműről”

Irodalom Éjszakája három estén át

Az esemény jövő hét szerdán veszi kezdetét

655 könyv egy kötetben

A Magyar Művészeti Akadémia jóvoltából megjelent a Magyar irodalmi művek 1956-2016 című kötet