Dollár papa New Yorkban

Rehearsal for Truth címmel első alkalommal rendeznek New Yorkban a visegrádi négyek legújabb színházi törekvéseit bemutató fesztivált. A szemle magyar nappal indult: a Dollár Papa Gyermekei Otthon című előadását láthatták a nézők.

Kép forrása

A fesztivál gerincét négy színházi előadás adja Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból, amelyeket számos szakmai esemény, kerekasztal-beszélgetés, díjátadó és vetítés kísér.
A hagyományteremtő szándékkal elindított találkozó úgy kíván tisztelegni Václav Havel színházi tevékenysége előtt, hogy a közép-európai művészeti hagyomány minőségét, folytonosan megújuló erejét mutatja be az amerikai közönségnek. A rendezvény további célja, hogy Közép-Európa és az Egyesült Államok között új szakmai és művészeti kapcsolatokat építsen ki – olvasható a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közleményében.
A manhattani Bohemian National Hall patinás báltermében a magyar előadás nyitotta meg a fesztivált: a Dollár Papa Gyermekei Otthon című produkciója Ördög Tamás rendezésében. Az előadáson Urbanovits Krisztina, Georgita Máté Dezső, Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás lépett fel.     
A fesztivált a Václav Havel Library Foundation és a Bohemian Benevolent and Literary Association rendezi, a cseh, szlovák, lengyel és magyar színházi intézetek közreműködésével.