Az Artemis lesz a következő csúcsmozi

Phil Lord és Chris Miller rendezi az Andy Weir, A marsi írójának új regényéből készülő sci-fit, az Artemist.
  
Kép forrása
  
A marsi hatalmas sikere és a belőle készült Mentőexpedíció című, Matt Damonnal forgatott film után nagy rajongótábor várja már Andy Weir következő könyvét. Az Artemis november 17-én jelenik meg a Crown Publishing gondozásában. A közeli jövőben játszódó történet helyszíne a Holdon épült város, Artemis, ahol a főhős, egy kisstílű csempész egyszer csak egy nagyszabású összeesküvés hálójában találja magát.
A Mentőexpedíciót 2015-ben Ridley Scott rendezte, a film hét Oscar-jelölést kapott és világszerte hatszázharmincmillió dollárt (százhatvanhét milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál. A története röviden: a Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására.
De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára: háromezer kétszáz kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban. 
A Phil Lord és Chris Miller rendezőpáros legutóbb a Han Solo-filmen dolgozott, a stábtól azonban pár hét után megváltak. A különálló Star Wars-produkciót végül Ron Howard fejezte be.