Rejtő- és képregény-kedvelők

MEGJELENT: 2016. augusztus 17., szerda | SZERZŐ: Rácz

Különleges lehetőséget kínál a Képregény Kedvelők Klubja azoknak, akik a képekbe álmodott történetek mellett Rejtő Jenő munkásságáért is rajonganak. A szervezők ugyanis úgy döntöttek, hogy összevonják a kellemeset a még kellemesebbel és izgalmas programot ajánlanak a Rejtő- és képregény-rajongóknak.

Hogy mennyire népes táborra számíthatnak a szervezők, azt persze nehéz eldönteni, de tekintettel P. Howard töretlen népszerűségére, illetve arra, hogy tulajdonképpen a fél ország máig is a Fülesben megjelent Korcsmáros-féle képregények alapján képzeli maga elé Piszkos Fredet, Fülig Jimmyt, vagy a Török Szultánt, a megszólítottak elég sokan lehetnek.
Nos, e meghatározhatatlan számú sokaságot hívja a Képregény Kedvelők Klubja augusztus 25-én (csütörtökön) 18 órára a Magyar Színház előtti térre, a Budapest VII. kerületi Rejtő Jenő utca elejére, ahol az író emléktáblájánál a rajongók elhelyezhetik az emlékezés virágait.
Persze az igazi program csak most következik. A Rejtő- és képregény-kedvelők ezt követően elsétálhatnak a Piszkos Fredről elnevezett kocsmába, az Osvát utca 9-be, ahol izgalmas beszélgetésbe bonyolódhatnak Garisa H. Zsolttal, a Rejtő/Korcsmáros képregények új formába öntőjével, valamint a Piszkos Fred közbelép című rajzfilm csapatának prominens tagjával, Thuróczy Gergellyel, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársával, Az ellopott tragédiacímű Rejtő-emlékkötet szerkesztőjével, Matuscsák Tamással, aki a Rejtő Jenő elveszett naplójának írója, illetve Kiss Ferenccel, aki Rejtő kiadatlan műveiből összeállította a Légió mindhalálig című kötetet, s nem mellesleg a Képregény Kedvelők Klubjának vezetője.
Tartalmas Rejtő-rajongást kívánunk!

Megosztás

Egypercesek

A holt-tengeri-tekercsek rejtélye

A holt-tengeri-tekercsek rejtélye

Mesterséges intelligencia segített megfejteni, hogy ki, vagy kik lehettek a szerzői

Csemegi Károlyra emlékeztek

195 éve született az első büntetőkódex megalkotója, a jogállam kiemelkedő építésze

Opera kamion és Quimby a Művészetek Völgyében

Újdonságok és átalakítások várhatóak a tavaly elmaradt 30. jubileum idei pótlására

Újra látogatható az Országos Széchényi Könyvtár!

Szigorú járványügyi intézkedésekkel, de újraindítja személyesen igénybe vehető szolgáltatásait a könyvtár

Margó újra házhoz megy

A rangos elismerésre június 30-ig lehet nevezni