Hol együnk-igyunk a Balatonnál
A Balaton és a Velencei-tó legjobb éttermeit, bisztróit, fogadóit, borászatait gyűjti egybe a Magyar Konyha magazin Balaton 2016 - 336 hely nem csak ínyenceknek című gasztronómiai útikalauza.

Nem ez a Magyar Konyha első Balatonról szóló kiadványa – mondta a kötet projektvezetője. Dulka Ágnes emlékeztetett: már a folyóirat 2012-es nyári dupla számában szerepelt egy nagy Balaton-összeállítás; ez olyan jól fogyott, hogy a következő évben már önálló útikalauzzal jelentkeztek.
A most megjelent kötet hat régióra osztja fel a Balaton környékét, ezeket a térségeket – előzetes kutatómunka után – a lap egy-egy újságírója alaposan végigjárta egy fotóssal. A szerzők felmérték, mely helyek, milyen típusú ételeket és borokat, milyen alapanyagokból, milyen áron és minőségben kínálnak. A rövid ajánlók az elérhetőségeket, nyitva tartásokat is feltüntetik.
Gyakorlati felhasználásra alkalmas útikönyvet adnak a laikus olvasó kezébe, ezért a fine dining éttermektől a vendégházakon át a minőségi strandbisztrókig, akár strandbüfékig többféle vendéglátóhely bekerült a kiadványba – mondta Dulka Ágnes.
Azoknak, akik csak néhány napot töltenek a Balatonnál, a régiós és kategóriák szerinti toplisták segítenek a választásban, de a kötetben programkalauz is helyet kapott.
A zsebkönyv 2013 óta minden esztendőben frissült, idén azonban a szerzők ismét végigjárták az összes térség új és régi vendéglátóhelyeit egyaránt. A másik újdonság, hogy bekerült a Velencei-tó és Székesfehérvár térsége is, így a kiadvány már nyolc régiót tartalmaz.

Nem ez a Magyar Konyha első Balatonról szóló kiadványa – mondta a kötet projektvezetője. Dulka Ágnes emlékeztetett: már a folyóirat 2012-es nyári dupla számában szerepelt egy nagy Balaton-összeállítás; ez olyan jól fogyott, hogy a következő évben már önálló útikalauzzal jelentkeztek.
A most megjelent kötet hat régióra osztja fel a Balaton környékét, ezeket a térségeket – előzetes kutatómunka után – a lap egy-egy újságírója alaposan végigjárta egy fotóssal. A szerzők felmérték, mely helyek, milyen típusú ételeket és borokat, milyen alapanyagokból, milyen áron és minőségben kínálnak. A rövid ajánlók az elérhetőségeket, nyitva tartásokat is feltüntetik.
Gyakorlati felhasználásra alkalmas útikönyvet adnak a laikus olvasó kezébe, ezért a fine dining éttermektől a vendégházakon át a minőségi strandbisztrókig, akár strandbüfékig többféle vendéglátóhely bekerült a kiadványba – mondta Dulka Ágnes.
Azoknak, akik csak néhány napot töltenek a Balatonnál, a régiós és kategóriák szerinti toplisták segítenek a választásban, de a kötetben programkalauz is helyet kapott.
A zsebkönyv 2013 óta minden esztendőben frissült, idén azonban a szerzők ismét végigjárták az összes térség új és régi vendéglátóhelyeit egyaránt. A másik újdonság, hogy bekerült a Velencei-tó és Székesfehérvár térsége is, így a kiadvány már nyolc régiót tartalmaz.
Egypercesek

Magyar olvasóihoz fordult Krasznahorkai
A Nobel-díjas író most magyarul is reagált a kitüntetésének hírére
Rózsa Dávidot felfüggesztették az OSZK főigazgatói posztjáról
A nyilvánosság előtt egyelőre nem világos a döntés háttere
Fecske Csaba emléktáblát avatnak Szögligeten
,,magamba gyömöszölöm a világot/mielőtt tudatomról/mint érett gyümölcs a magról leválok” (Hozadék – részlet).