Rettegésben Budapest

Amikor Budapest utcáit feketére festi az éjszaka, egy árnyék indul veszedelmes útjára. A rendőrök szerint az árnyék csak legenda, de aki találkozik vele, többé nem szabadul a rettegéstől… Érkezik Baráth Katalin Arkangyal éjjel című thrillere.

A fekete zongora, A türkizkék hegedű, A borostyán hárfa és Az arany cimbalom című kötetekből álló nagy sikerű Dávid Veron-sorozatot követően újabb krimivel jelentkezik Baráth Katalin. Új könyve egy letehetetlen, ízig-vérig 21. századi magyar thriller lesz, amely június második hetében kerül a könyvesboltokban. A regény nemcsak ismerős helyszíneivel, sötét, de ugyanakkor a humort sem nélkülöző világával, valamint izgalmas történetvezetésével ragadja magával az olvasót, hanem egy olyan főhős megrajzolásával is, akinek karaktere egyértelműen új szín a magyar krimi-irodalomban.
A fiatal írónő szerint rengeteg olyan krimi akad, amelyekben a nők csak erősen tárgyiasított áldozatként szerepelnek, kellékként, díszként, és mellettük a főhős a férfi nyomozó. Éppen ezért jutott eszében, hogy mi lenne, ha felcserélné a nézőpontot és inkább az áldozatok útját követné.
„Tekintve, hogy a családon belüli erőszak és a bántalmazás mindennapos téma, biztos vagyok benne, hogy a magyar olvasóközönség felkészült egy ilyen történetre. Még akkor is, ha ez a történet egy belemenős, politikailag sűrűn nem korrekt thriller formájában van elmesélve, és messziről kerüli a jókislányos kompromisszumokat” – nyilatkozta korábban Baráth Katalin.
A könyv története is hasonlóból indul ki: Bori önkéntes segítő, a családon belüli erőszak áldozataival foglalkozik. Egy végzetes napon azonban éppen őt támadják meg. A lány lakótársát felzaklatja a tragédia, és cinizmusa ellenére minden veszélyt vállal, hogy elkapja a névtelen tettest. Nyomozását rengeteg váratlan fordulat és fellángoló erőszak szegélyezi. De mi köze van ennek a nyomozásnak a pesti éjszakákat rémülettel megtöltő árnyékhoz?