Áprilisban Dexter halott

Vérfagyasztóan izgalmas formában vesz búcsút sajátosan torz lelkű, ám mégis szeretetreméltó sorozatgyilkosától, Dexter Morgantől Jeff Lindsay író, és vele együtt természetesen az olvasók. Április közepén jelenik meg a Dexter-sorozat befejező része, a Dexter halott című kötet.

Hét New York Times bestseller kötet és egy nyolc évados, rendkívül sikeres televíziós sorozat után végül búcsút vesz Jeff Lindsay (született Jeffry P. Freundlich) amerikai krimi író legismertebb karakterétől, a törvényszéki vérfoltelemző és egyben sorozatgyilkos Dexter Morgantől. Minderre a Dexter dühödt démonai, a Drága, dolgos Dexter, a Dermedt, dacos Dexter, a Dexter darabokban, a Dexter dicsfényben, a Dupla Dexter és a Dexter végső vágás című könyvek után a Dexter halott című kötetben kerül sor, amely április közepén kerül a magyar könyvesboltok polcaira.
A történetben torz lelkű, ám mégis szeretetreméltó törvényszéki vérfoltelemző, vagy inkább sorozatgyilkos életében először minden összeomlik. Letartóztatják gyilkosság vádjával, és mindent elveszített – beleértve a feleségét, a gyermekeit és a húga szeretetét is. Teljesen magára maradva kell megbirkóznia azzal, hogy emberöléssel vádolják. Ráadásul a sors ironikus fintora, hogy mindezt egy olyan bűntényért, amelyet nem is ő követett el. A szabadulásának lehetősége a bátyja, Brian kezében van, aki sötét tervet dédelget öccse ártatlanságának bizonyítása mellett. A tét az élet vagy a halál, és a Dexterre váró epikus leszámolás egyszer és mindenkorra hősünk tragikus végzetét rejtheti magában.
Ugyan a Dexter halott egy sokak által rendkívüli módon kedvelt sorozat végére tesz pontot, ám rajongói azzal vigasztalhatják némileg magukat, hogy kedvenc sorozatgyilkosunk egyik legélvezetesebb és legizgalmasabb kalandja is egyben a befejező rész. Ráadásul a záró kötetben is fellelhető Jeff Lindsay jellegzetes, ördögi és metszően szatirikus stílusa, sőt soha nem volt még ilyen szellemes.