Benedek Tibor a csokiszuflét imádja
Tizenhat sportág kiválóságai, magyar olimpikonok, köztük paralimpikonok is mesélnek a gasztronómiáról fűződő viszonyukról és mutatják be kedvenc fogásaik receptjét Őszy-Tóth Gábriel új, Így főznek az olimpikonok című kötetében.

A szerző elmondta, ötvenkét kiváló sportoló, olimpikonok és paralimpikonok, Európa- és magyar bajnokok részvételével készült el a kötet.
Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász például a vörösboros szarvaspörkölt, Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó a tojásos galuskával tálalt csirkezúzapörkölt, Magyar Zoltán olimpiai bajnok tornász, jelenlegi szövetségi elnök a sült vaddisznóborda, Cseh László világbajnok és kilencvenötszörös magyar bajnok úszó a fokhagymás parajjal és zöldborsómártással készített steak, Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jelenlegi szövetségi kapitány pedig a fekete-erdei gyümölccsel készített csokiszuflé készítésének titkába avatja be az olvasót. Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó a mustáros csirkemell receptjét árulta el a könyvben.
A sportolók nemcsak az ételekről, hanem a konyhaművészethez és a sporthoz fűződő viszonyukról is mesélnek a recept- és interjúkötetben.
Minden recept mellé a különböző fogásokhoz leginkább illő bort is ajánl a könyv, amely Őszy-Tóth Gábriel könyvsorozatának kilencedik kötete – korábban borászok, kézilabdázók, hírességek, parlamenti képviselők is bemutatták főzőtudományukat.

A szerző elmondta, ötvenkét kiváló sportoló, olimpikonok és paralimpikonok, Európa- és magyar bajnokok részvételével készült el a kötet.
Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász például a vörösboros szarvaspörkölt, Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó a tojásos galuskával tálalt csirkezúzapörkölt, Magyar Zoltán olimpiai bajnok tornász, jelenlegi szövetségi elnök a sült vaddisznóborda, Cseh László világbajnok és kilencvenötszörös magyar bajnok úszó a fokhagymás parajjal és zöldborsómártással készített steak, Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jelenlegi szövetségi kapitány pedig a fekete-erdei gyümölccsel készített csokiszuflé készítésének titkába avatja be az olvasót. Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó a mustáros csirkemell receptjét árulta el a könyvben.
A sportolók nemcsak az ételekről, hanem a konyhaművészethez és a sporthoz fűződő viszonyukról is mesélnek a recept- és interjúkötetben.
Minden recept mellé a különböző fogásokhoz leginkább illő bort is ajánl a könyv, amely Őszy-Tóth Gábriel könyvsorozatának kilencedik kötete – korábban borászok, kézilabdázók, hírességek, parlamenti képviselők is bemutatták főzőtudományukat.
Egypercesek

Magyar olvasóihoz fordult Krasznahorkai
A Nobel-díjas író most magyarul is reagált a kitüntetésének hírére
Rózsa Dávidot felfüggesztették az OSZK főigazgatói posztjáról
A nyilvánosság előtt egyelőre nem világos a döntés háttere
Fecske Csaba emléktáblát avatnak Szögligeten
,,magamba gyömöszölöm a világot/mielőtt tudatomról/mint érett gyümölcs a magról leválok” (Hozadék – részlet).