Érkeznek a tankönyvek

Péntekre kell leszállítaniuk a Könyvtárellátó raktáraiba az érintett nyomdáknak az általános- és középiskolai tankönyveket.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár korábbi bejelentése szerint a tankönyveket előállító hat hazai nyomdának a mai napig, július 31-ig kell leszállítania az összes, több mint tizenkétmillió tankönyvet a Könyvtárellátó raktáraiba. A beérkezett köteteket raktárakból jövő hétfőn kezdik kiszállítani az iskolákba. Az ütemterv alapján naponta mintegy háromszázötven iskola kaphatja meg a tankönyveket, és a tervezett, augusztus 25-ei határidőre minden intézmény megkapja a rendelt mennyiséget. Az intézményeknek augusztus 24-től lesz lehetőségük a pótrendelések leadására.
Az általános iskolás diákok hatvanhárom százaléka egyébként ingyen, vagy kedvezménnyel jut a tankönyvekhez. Az ingyenes állami tankönyvprogram keretében valamennyi általános iskola harmadik évfolyamáig már most minden gyerek ingyen kapja a tankönyveket, a kabinet tervei szerint pedig 2017-re pedig valamennyi általános iskolás térítésmentesen juthat a tankönyvekhez.