Tervezz tankönyvborítót!

Tervezz tankönyvborítót! címmel hirdet pályázatot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a kiírásra diákok és hallgatók jelentkezhetnek augusztus 31-ig.

Közeleg az iskolakezdés, emiatt pedig egyre nagyobb figyelmet kapnak a tankönyveket illetve a tankönyvellátást érintő kérdések, melyekkel kapcsolatban folyamatos tájékoztatást ad a szülőknek, érdeklődőknek a kiszállítását végző Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO).
A rengeteg információ között kiderült az is, hogy a következő tanévre számtalan tankönyv megújul, a matematika, magyar, történelem, környezetismeret és egyéb más tankönyvek is új alakot öltenek, illetve új tartalmat kapnak. Egyebek közt ezért is hirdette meg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a Tervezz tankönyvborítót! című pályázatát diákoknak és hallgatóknak.
Az OFI három kategóriában, az 1. osztályos olvasókönyv, az 5. osztályos matematika tankönyv és a 9. osztályos történelem tankönyv borítójának a megtervezésére buzdítja az érdeklődő fiatalokat. A kiíráson diákok és hallgatói jogviszonnyal rendelkezők vehetnek részt, a borítóterveket pedig PDF formátumban kell eljuttatni a megujulotankonyv@ofi.hu e-mail címre. Az e-mailben a pályázónak fel kell tüntetniük a nevüket, életkorukat, iskolájukat vagy felsőoktatási intézményüket.

Egy pályázó egy kategóriában legfeljebb két pályamunkát adhat be, melyeket augusztus 31-én éjfélig küldhetik be a résztvevők. Az OFI mindhárom kategóriában hirdet győztest, az eredményhirdetés szeptember 5-én lesz, amikor is a nyertesek táblagépeket kapnak díjként ajándékba. A győztesek mellett pedig két-két különdíj is gazdára talál, a különdíjasok 20 ezer forintos könyvutalványt vehetnek majd át.