69 pajzán próza

Egy olyan korban, amikor arról láthatunk igazi közönségsikert aratott dokumentumfilmet, hogy a legények legnagyobb örömére miként gurultak le a domboldalról a lányok úgy, hogy a szoknyájuk alatt nem hordtak bugyit, nos, egy ilyen korban új összegzésért, gyűjteményért kiált az erotikus székely irodalom. És a székely meséhez a, Szerelempatak című film óta, valahogy szívesebben fordulunk, ha valami pikánsat és újat szeretnénk megtudni a szerelemről vagy a szexről. Erre való a nemrég megjelent Jössz'te hozzám! című könyv.
„A kötet történetei elsősorban édesanyám, Székely Jula gyűjtői szenvedélye alapján születtek. Ő a hatvanas évek elejétől kezdve egészen a nyolcvanas évek végéig járta Székelyföldet, és néprajzi gyűjtőként hatalmas folklóranyagot halmozott fel. Az általa látogatott helyek zömmel Csíkban voltak, Szentkirály, Menaság, Szentdomokos, Gyimesközéplok, de megjelent magnójával Gyergyóban és Udvarhely megyében is" – nyilatkozta egy helyütt Barcsa Dániel az internetes médiának.

A könyv tulajdonképpen egy adomagyűjtemény, s nem másból, mint Székely Jula néprajzi gyűjtéséből lett kiszemezve, vagy mondhatjuk: mazsolázva. Az erdélyi pajzán történetekhez Barcsa Dániel – Székely Jula fia – írt tanulmányt és komponált illusztrációkat. A Csíki-medence tájáról származó történetfüzér hatvankilenc, felnőtteknek szóló mesét tartalmaz. Ezek a történetek az anyaországi olvasóközönség számára oly sokszor vágyott székely bölcsességek és székely humor miatt válnak feledhetetlenekké, s szívünknek oly kedvesekké.