Megvan a magyar Agatha Christie?

A címben szereplő klasszikussal ellentétben eredeti szakmáját tekintve ő nem gyógyszerész, hanem televíziós szerkesztő és adásrendező, ami ugye bizonyára gyilkos egy szakma de a krimiíráshoz ennél azért több kell. Kovács Noémi, az 1981-es születésű krimi író most újonnan megjelent kötetével, a Gyilkos vágy című misztikus bűnügyi történettel borzolja az idegeinket. Jó értelemben persze.

A Gyilkos vágyban minden adott, hogy tövig rágjuk körmeinket az izgalomtól. Adott egy profi sorozatgyilkos, aki sosem hagy nyomot maga után, adott a sziklaöklű és sziklajellemű detektív főhős, Peter Page, adott egy látomásokat okozó migrén, mely magát a nyomozón kínozza, és nem mellékesen adott egy szerelmi mellékszál, melynek szenvedő alanya persze ugyancsak Peter Page. A történet ezekkel az adottságokkal indul és a startot követően meglehetősen magas sebességre kapcsol, hogy aztán egészen a talányos végkifejletig markában tartsa az olvasót. Az krimirajongóknak annyit még elárulunk, hogy a páratlan képességű gyilkost üldöző furfangos detektívnek csapdát állítottak, és ha nem jön ki belőle időben, akkor bizony Peter Page-nek annyi.

Kovács Noémi egy fiatal és nagy figyelmet érdemlő krimiszerző, akit már jócskán nem kell ajánlgatni (bár most mi mégis ezt tesszük). A csinos írónő a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett diplomája után az ELTE-n folytatta. Írói készségét már 14 éves korától kamatoztatja, különböző helyi és országos lapok szerkesztőségeiben is megfordult. S bár eddig ugyan csak két könyve jelent meg, az irodalmi szerkesztők mellett a közönség is felkapta a fejét aprólékossággal valamint természetesen masszív izgalmat adó fordulatos történetfűzésére. A bűnügyek felgöngyölítéséhez való vonzódása többek között abban is kinyilvánult, hogy az Országos Polgárőr Szövetség sajtófőnöke lett, illetve a TV2-n és az ATV-n is vezetett kriminológiai rovatot.