Késlekedő kiadók

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) saját honlapján tette elérhetővé azoknak a kiadóknak a listáját, amelyek a határidőig, vagyis július 31-éig nem teljes körűen szállították be a KELLO régiós raktáraiba a megrendelt tankönyveket.

A listán megtalálható több egyházi kiadó, így a Magyarországi Evangélikus Egyház Luther Kiadója, a Református Pedagógiai Intézet, valamint állami intézményi kiadó, mint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet is.
A köznevelési államtitkárság a késve beszállító kiadókkal kapcsolatos közleményében emlékeztetett: a tavalyi tankönyvellátás problémáit is a késedelmesen teljesítő kiadók okozták. A KELLO felkészült az esetleges késedelmekre, így a később szállított tankönyveket külön szervezésben juttatja el az iskolákba.
Arany László Tamás, a KELLO ügyvezető igazgatója augusztus 6-án, Miskolcon, a Szabó Lőrinc Általános Iskolában, az első tankönyvszállítmány átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy szinte minden tankönyv határidőre, azaz július 31-éig megérkezett a vállalat raktáraiba. Augusztusban naponta, átlagosan háromszáz iskolába viszik ki az összesen több mint tizenkétmillió tankönyvet a hét regionális raktárból.
„A tavalyi tapasztalatok alapján átgondoltuk, megújítottuk a terjesztést. Az elmúlt évi problémák leginkább abból származtak, hogy a kiadók nem szállították le időben, megfelelő mennyiségben a könyveket. Most csak néhány kisebb kiadó késik alig néhány ezer könyvvel. Egyrészt élni fogunk velük szemben a szerződés szerinti szankcionálás lehetőségével, másrészt felkészültünk arra, hogy a késve megérkező könyveket is időben eljuttassuk az iskolákba” – szögezte le Arany László Tamás.

A késedelmesen teljesítő kiadók listája az alábbi linken érhető el: http://konyv.kello.hu/rolunk/kiadoi-feketelista