Kivonul a Sony az e-könyv piacról

Megkérdőjelezi az e-könyv piac tartós növekedését a Sony lépése: a terület úttörőjének számító japán cég befejezi az e-könyv olvasók gyártását.

Nem gyárt több e-könyv olvasót a japán Sony, leállítja a jelenleg futó modell, a PRS-T3 gyártását. Igyekeznie kell annak, aki a japán cég modelljére vágyik, mivel azok már csak a készlet erejéig elérhetőek. A technikai támogatásról mindazonáltal nem kell lemondaniuk a Sony olvasók tulajdonosainak, mivel a gyártó piaci részesedését egyik legnagyobb konkurense, a szintén japán Kobo vásárolta fel.
A Sony a vállalt átszervezésével indokolta lépését, az e-könyv piac a második olyan terület, amiről abszolút kivonulnak, korábban a személyi számítógépek piacát adta fel a cégcsoport: februárban jelezték, hogy az e célra közel húsz éve kialakított Vaio brandtől is megválnak.
A Sony kiszállását követően gyakorlatilag háromszereplőssé zsugorodik az e-olvasók piaca: az Amazon és a Kobo mellett a Barnes & Noble készülékei jelentik a kínálatot.
Kérdés, hogy meddig, mivel egyre többen vélik úgy, hogy az okostelefonok és táblagépek akár rövid időn belül teljesen kiszoríthatják a piacról az e-olvasókat.