Aranylabdák és egy kis herceg álmai

Lionel Messi kapta a nemrégiben véget érő labdarúgó világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabda-díjat. Sokan ezúttal nem értenek egyet ezzel a FIFA döntéssel, de az minden kétséget kizáróan igaz, hogy Messi a világ legjobbjainak egyike. Sőt a Messi, egy kis herceg álmai című kötet szerint ő a legjobb.

A labdarúgó világbajnokság után sem maradunk foci nélkül, sőt a képernyők mellett akár fel is lapozhatjuk a krónikákat, mint a Futballforradalmak című könyvet, vagy akár választhatunk jó pár klasszist bemutató mű közül is. Mint a most a vb Aranylabda-díjának köszönhetően ismét aktuálissá váló Messi, egy kis herceg álmai című kötetet is.
A könyvet a sevillai José Manuel García-Otero, a granadai egyetemen sportújságírást oktató írója, újságírója írta. Több évtizedes pályafutása során mindig a sport emberi oldalát helyezte az előtérbe, és ezt vallja a „Messi, egy kis herceg álmai” című esszégyűjteményben is. A kötet nem egy egyszerű életrajzi könyv, hanem azt mutatja be, hogy az aranylabdás futballzseni, ahogy az író fogalmazott, milyen nagyszerű és mágikus lény. García-Otero szerint pedig egyértelműen Messi a világ legjobb labdarúgója, mert nála senki sem bánik jobban a labdával.
Természetesen a Barcelona játékosának gyerekkoráról is sok minden kiderül a könyvből, mint ahogy az is, hogy 1 éves korában növekedési-hormon betegséggel diagnosztizálták, ami miatt mindkét lábát injekciózni kellett hosszú ideig. A betegségnek köszönhetően pedig 13 évesen mindössze 135 centiméter volt, ráadásul a kis törpe szinte egyedül nőtt fel az FC Barcelona edzőközpontjában, ahol végül beteljesültek a kisherceg álmai, mint a világ legjobb labdarúgója.