Angelina Jolie bosszúthrillerben lép fel

MEGJELENT: 2018. szeptember 21. | SZERZŐ: Thurzó Gábor András

Hamarosan egy 19. század végén játszódó bosszúthrillerben játszik főszerepet Angelina Jolie Oscar-díjas amerikai filmsztár – számolt be a The Hollywood Reporter.
A The Kept című film James Scott 2014-ben megjelent regénye nyomán készül, melynek jogait az Imperative Entertainment vásárolta meg. A forgatókönyvet Alice Birch írja, Jolie producerként is dolgozik a filmen.

Kép forrása

Bosszú
A kritikusok szerint James Scott remekül debütált az irodalomban a The Kept című regénnyel, amelyben egy fiatal fiúnak kell bosszút állnia családja szörnyű lemészárlásáért. 
A történet 1897-ben, New York államban játszódik. Egy mindentől távol eső tanyán élő nő, Elspeth Howell (Jolie) arra érkezik haza, hogy férjét és négy gyermekét meggyilkolták. A nőt is eltalálja egy golyó, de túléli a támadást egyik fiával együtt, aki egy melléképületben rejtőzött el.

Kép forrása

Nehéz elfelejteni
Az asszony a tizenkét éves fiúval vág neki, hogy megtalálja a tetteseket, de a hóviharon át vezető kegyetlen utazás olyan titkokat fed fel, amelyek az anya és fia kapcsolatát is próbára teszik.
A kritika így ír a könyvről: „egy könyörtelen világ lenyűgöző képe, amelyben bűntudat és elveszett ártatlanság, engesztelés és megtorlás, üldöző és áldozat és persze a mindezekkel birkózó serdülőkor jelenik meg.”
Egy olvasó így fogalmaz a könyvhöz tartozó honlapon: „Rendkívül jól megírt első regény. Egy fiúról, akinek gyorsan kellett felnőnie. A jelenetek, a párbeszédek annyira élénken ábrázoltak, szinte látom magam előtt. Nagyon hangulatos és nehéz elfelejteni.”

Kép forrása

Jolie
Jolie utoljára A tengernél című filmben szerepelt. Legközelebb 2020-ban, a Demóna 2-ben láthatja majd a közönség moziban. A színésznő most éppen a Come Away című filmben forgat. A Pán Péter és az Alice Csodaországban előzménytörténeteként emlegetett mesét Brenda Chapman rendezi.
Az Imperative Entertainmentnél készült A világ összes pénze című thriller is, a produkciós cég jelenleg a The Mule című krimin dolgozik, amelyet Clint Eastwood rendez, és amelyben a veterán színész-rendezőn kívül Bradley Cooper is játszik.

Megosztás