Csirkepornó, iszonyú drága csirkepornó

Mégis, mi lehet olyan különleges egy könyvben, ami tele van kamerába pózoló tyúkokkal? Hát az, hogy ez ténylegesen egy könyv, tele kamerába pózoló tyúkokkal. Történt ugyanis, hogy Moreno Monti és Matteo Tranchellini, két olasz származású fotóművész, lelki társra lelt egymás személyében, amikor kiderült, mindketten rajonganak a csirkékért. Igen, a csirkékért. Moreno és Matteo szerint ugyanis a tyúkok a világ egyik legalulértékeltebb állatai, ezért szent küldetésükként vállalkoztak arra, hogy bemutatják a szárnyasok meg nem értett és fel nem fogott szépségét az embereknek…

Kép forrása

Chic!ken, a népszerű
A művészek először egy saját költségen elkészített fotósorozat keretein belül száz különböző fajta tyúkról készült kétszáz képpel ajándékozták meg a sajátos bájak szerelmeseit, amiből azért az hamar lejön, itt nem az átlagos házi tyúkra kell csak gondolni. A sorozat, – melynek a Chic!ken nevet adták – alanyai talán elsőre meglepőnek tűnhetnek a laikusok számára, azonban az kétségtelen, itt valóban profi művészi munkáról van szó. 
De van még tovább is!
A kezdeti sikerek és pozitív visszajelzések után ugyanis a két ötletgazda úgy érezte, lesz kereslet a különleges állatok bájára, ezért úgy döntöttek, egy komplett keményborítású könyvet csinálnak a kamera előtt igen otthonosan mozgó szárnyasokból. Ez azonban nem megy megfelelő tőke nélkül, így a projekt megvalósulásához valahonnan pénzt kellett szerezniük, 2018-ban pedig hova máshova is lett volna érdemes fordulni, mint az oly népszerű közösségi finanszírozáshoz. 

Kép forrása


Csirkeposzter
Ennek fényében az ötletgazdák el is indították a saját Kickstarter projektjüket

, amelynek kereteiben 9.810 dollárban határozták meg a számukra szükséges összeget. Mint minden Kickstarter projekt, természetesen itt is a sávos rendszerű adományozásért cserébe más-más kaliberű ellenértéket kaphattak az önjelölt szponzorok, úgy, mint egy dedikált példányt a majdani könyvből, egy feltüntetett helyet a köszönetnyilvánításban, vagy épp – a személyes kedvencemet – egy óriásplakátot. Igen, egy óriásplakátot, egy tyúkról. Ezért pedig nem is kellett mást tenni, mint legalább ötszáz dollárt (jelenlegi árfolyamon kb. százhuszonötezer forintot) adományozni a projektnek. És hogy bejött-e nekik? Nos, mint kiderült, a csirkerajongók tábora nagyságrendekkel szélesebb, mint azt bárki gondolta volna, ugyanis az eredetileg kitűzött célt nemcsak, hogy nevetségesen hamar elérték, de jelenleg az adományozott összeg nem kevesebb, mint százhuszonegyezer dollár. Igen, százhuszonegyezer dollár. Úgy látszik, a jövőben le kell értékelni minden olyan hálószobát, ahol nem lóg az ágy felett legalább egy fekete gyöngytyúk. 


Kép forrása


Erre kevesen fogadtak volna
És hogy mi lesz ennek a folytatása? Nos, azt nem lehet tudni. Az adományozott összeg folyamatosan gyarapszik, a két művész pedig feltehetőleg – joggal – korunk prófétái közé emelheti magát, hiszen, azt hiszem, azért erre kevesen fogadtak volna az elején. 
Nekünk pedig addig nem marad más, mint hátradőlni, és még időben felszállni a csirkerajongók hype-szerelvényére, hisz úgy látszik Palvin Barbara és Emily Ratajkowski után szintet lépett a „természetes szépség” ideálja. 

Kép forrása