Díjazott írók: Könyvheti elismerések – legjobb gyerekkönyvek

A 85. Ünnepi Könyvhét egyik kiemelt programjaként adta át múlt héten Budapesten a Szép Magyar Könyv 2013 verseny díjait a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. Az alkotók több kategóriában vehettek át elismeréseket.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése az ünnepi könyvhét kapcsán ismerte el azokat a magyar írókat, akik műveit kiemelkedőnek találta a tavalyi megjelenések során. A szervezők több kategóriában is kiosztottak kitüntetéseket, melyek között a gyermekkönyvek mezőnyében első díjban részesült Tóth Krisztina A londoni mackók című könyvével (kiadó: Csimota).
Mellette ugyancsak ebben a kategóriában ismerték el Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) (Pozsonyi Pagony) című művét, Békés Rozi illusztrációival, József Attila Csoszogi, az öreg suszter (Scolar), Baranyai András rajzaival Kiss Ottó Szusi apó erdőt jár (Móra), illetve Varró Dániel és Agócs Írisz Nem, nem, hanem (Manó könyvek) című alkotását is. Utóbbi díjazottakat oklevéllel tüntette ki a könyvkiadók és könyvterjesztők egyesülése.